Mirjana Bobic Mojsilovic vОве недеље могли смо лепо да се, као што би рекла пророчица Клеопатра, стварно сретнемо са својом судбином. У само неколико дана, паметни су могли да виде где смо, куда идемо и шта ће да нам се деси. Нису за то потребне ни велике геополитичке анализе, нити рашчлањивање стратегије паука новог светског поретка, нити било каква претерана упућеност у стање ствари на домаћем терену.

Радован Караџић, први председник Републике Српске, осуђен је у Трибуналу у Хагу на 40 година затвора, и иако ће се о тој пресуди, њеним парадоксима, карактеру самог Трибунала и политичким мотивима и консеквенцама овог суђења тек писати, то за овај коментар није битно – занимљива је тишина са којом је та пресуда дочекана у Србији, нека врста пилатовског прања руку од уопште дотицања те теме, која је остављена за забаву такозваним десничарима.

Пресуда Караџићу, занимљиво, стигла је баш на дан када се у Србији обележава 17 година од почетка НАТО бомбардовања, и само два дана пошто су у Бриселу извршени језиви терористички напади на аеродром и метро, који су цео свет подигли на ноге. И, пошто је Београд свет, и на неким важним зградама у Београду засијале су, у знак солидарности, заставе Белгије.

А само дан раније, у једној телевизијској емисији, гостовали су премијер Србије и портпаролка НАТО пакта у Србији.

Портпаролка НАТО је била нарочито заинтересована да сазна како ће се у Србији обележавати годишњица бомбардовања, да ли ће и премијер у томе учествовати, а чак се и понудила да му за ту прилику напише пригодан говор! Са мобилног телефона читала је бројеве – жртве српских злочинаца овде и онде, жестоко се обрушавала на Русију, Путина, а чак је споменула и да су руски војници силовали српске жене када су као ослободиоци стигли у Београд, што би требало, очигледно, да буде још један аргумент да се Србија раширених руку окрене ка добровољном сексу, то јест НАТО пакту, који је Србију, у ствари, бомбардовао за њено добро.

Портпаролка је, подсетимо, недавно изјавила да осиромашени уранијум који су истоваривали по нама уопште и није толико опасан, колико то неодговорни пропагирају. Портпаролка је, такође, као неупитни извор свих података релевантних за Србе, више пута помињала извесни Центар за евроатлантске студије, из чега се могло закључити да НАТО од Србије очекује да од сада па убудуће своју истину и одговоре на сва питања, тражи у тој институцији. У новом животу ове земље фамозни Центар има се сматрати новом САНУ, као и да је од најважнијих питања свакако оно – како се Срби односе према НАТО пакту и бомбардовању, те са колико кроткости и самокритике прихватају неупитну истину која ће им благовремено бити достављена. Такође, рекла је, српских жртава било је далеко мање.

Будимо поштени, може портпаролка тако да говори и тим претећим тоном, јер на Дневнику РТС-а, сутрадан, спикер чита да је у бомбардовању погинуло између 1.500 и 2.500 људи. Ако се ниједна власт од 2000. до данас није потрудила да тачно изброји српске жртве и ратова и бомбардовања, онда ћемо рачун увек добити од крчмара.

И док се Србија згражавала над овим наступом портпаролке НАТО, а друштвене мреже гореле, обичан гледалац те емисије могао је да закључи неколико судбоносних ствари:

НАТО је главни уредник Србије. НАТО је мало нервозан, такође, и није задовољан што Срби уопште спомињу то бомбардовање. Такође, НАТО је већ мапирао све оне који воле Русију и Путина, те је мапирање само еуфемизам за жигосање, пошто се симпатије према Русији и Путину од сада имају сматрати опасним деликтом мишљења. У том смислу нека се нико не изненади ако НАТО покрене поступак да се сруши Хотел „Москва“ на Теразијама, или бар да се преименује у Хотел „Вашингтон“, пошто Брисел сада није тако згодан. Такође, извесна места и градови који у својим називима имају било шта руско могу да буду у проблему: као на пример Руски Крстур да се преименује у Амерички Крстур, или варошица Б(Рус) да се преименује у, бар у БРУС Вилис, како би портпаролки НАТО и самом НАТУ било лакше. А било би лакше и нама.

Пошто сви они, који не разумеју милосрдност анђела који нас је бомбардовао, сви они који помињу српске жртве, сви они који са ужасом спомињу како су злочинци према Србима, махом ослобођени и васпостављени на високе политичке функције, мапирани су као ПУТИНОИДИ.

У сусретању са оним што нам се већ десило, не треба заборавити још један мали детаљ – вотка ће се аутоматски сматрати терористичким пићем, неком врстом Молотовљевог коктела, јер НАТО подржава само пијанство од вискија.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на НАТО као главни уредник Србије

* Обавезна поља