cvijetin-milivojevicПитам се нешто, све и кад би неким невероватним случајем то и хтео, коме би наш канцелар поднео оставку? Лако је било ђенералу Милану Недићу – он је свој самоотпуст, са потписом оставки свих својих министара, 16. септембра 1942, лично предао немачком Војном заповеднику Србије, артиљеријском генералу Бадеру. А могао је да се обрати и команданту СС трупа или шефу „Virtšaftsfirunga“ који је, и иначе, у тзв. српску владу националног спаса убацивао министре по свом нахођењу и ђенералу Недићу издавао императивна наређења!

Кад би, дочим, наш републик-канцелар пожелео нешто слично, сигурно му прва адреса не би била председница парламента Маја Гојковић коју ни сам премијер не може да ухвати ни за главу ни за реп и изнуди од ње признање на којем је тренутно политичком полу ова голубица превртачица. Не би канцелар, бива, такво једно писамце писао ни шефу најјачег посланичког клуба у Народној, јер човек, од силне мезотерапије, подмлађивања лица и операције подваљка у најави – не може главу да дигне.

Ако би канцелар оставку адресовао на свог страначког активисту с Андрићевог венца, бојим се да би Екселенцијин околиш помислио да је у питању нека провокација, јер, како је, пак, прошле недеље објаснила председникова саветница за ово, оно и ДСЗ, кад пада премијеру, пада и председнику, а кад расте канцелару, расте и Екселенцији, што значи да критика на рачун премијера и председника јест једнако – удар на Србију! Уз то, увек постоји опасност да канцелар, попут свог политичког оца Шешеља, шале ради, затражи од Екселенције да покаже двојицу колега из студентских дана по Сремској Каменици и томе слично.

А, да у канцелару проради савест, па одлучи да, због пријема Косова у ФИБА, као директној последици „Бриселског споразума“, кад то већ неће да прихвате његове улизице у парламенту, оставку понуди – парламентарној опозицији? Боже сачувај, па од Тадићевих, преко еврофанатичних жутих, до Душана Петровића који „притиска“ на јединство свих који су за бржи улазак у ЕУ (!?) – ма, сви би редом писали замолницу канцелару да остане доживотни премијер…

И чему онда чуђење што је наш канцелар посегнуо за Недићевом „деливери јунит“ методом, па Блер влада, а Девенпорт председава Владом Србије!? Блер му ту дође као „бејбиситерка“, велепосланик ЕУ Девенпорт као „гувернанта“, тј. први је у чину оног немачког генерала Бадера, други у функцији шефа Управе „Virtšaftsfirunga“. Пред овим другим, наш мали канцелар, у преголемој униформи ђенерала „српске мајке“, јуче је, у згради Владе, поднео рапорт о „напретку Србије у евроинтеграцијама“. А, изгледа да је и Девенпорт, ваљда због пролећног сунца, после енглеске кише, изненада, био добре воље, па је више пута похвалио нашег хиперскрупулозног премијера констатацијом да је Влада Србије „у потпуности посвећена европском путу и настоји да, у потпуности, у складу са роковима, испуни све обавезе у процесу придруживања.“

123 Живела Србија! Данке, Брисел!

А то што се три четвртине грађана Србије противи уласку наше земље у ЕУ, ако је услов за то правно-обавезујући споразум са државом Косово или увођење санкција Русији – ма ко пита овај народ. Важно је шта о томе мисле, рецимо, грађани Велике Британије.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Недићев „деливери јунит“

* Обавезна поља