zaharije vecaБЕОГРАД – Посланик Богате Србије Захарије Трнавчевић навео је у уторак да бомбардоване зграде Генералштаба у Београду не треба уклањати ради изградње хотела јер су оне „споменик невиђеног злочина“ – НАТО бомбардовања Србије 1999. године.

Трнавчевић је у отвореном писму Влади Србије навео да она „нема мандат и подршку грађана да ту привлачну локацију сервилно нуди господину Доналду Трампу за хотел супер класе“.

„Овај захтев и упозорење почива на масовној подршци Београђана, који, управо ових дана, на улицама и трговима престонице потписују петицију да се сачува сећање на невине жртве и тешка разарања која је Североатлантски савез починио, без одобрења Савета безбедности УН“, рекао је Трнавчевић.

Према његовим речима, Трамп жели да гради хотел на тој локацији јер има подршку и налог НАТО-а да се уклони и заборави обележје тог, још некажњеног злочина.

Ротем Розен: Трамп би да изгради хотел на месту бомбардованих зграда Генералштаба или МУП-а

БЕОГРАД – Америчка организација Трамп заинтересована је за изградњу хотела са пет звездица у Београду и „погледала је“ бомбардоване зграде Генералштаба или МУП-а Србије у улици Кнеза Милоша, изјавио је данас Танјугу извршни директор (ЦЕО) партнерске Сапир организације Ротем Розен.

„Замисао је да се са једне стране направи успешан посао, а са друге да то буде и нешто за народ Србије“, рекао је Розен, члан делегације Трампа која је јуче разговарала са премијером Србије Ивицом Дачићем.

Ротем је рекао да желе да покажу људима у Србији да те организације не само да „стварају и граде, већ и обнављају“.

Крајем недеље делегација се враћа у САД, где ће, почетком наредне недеље, како је рекао Ротем, разговарати са америчким бизнисменом Доналдом Трампом, власником Трамп организације, као и осталим „доносиоцима одлука“, о инвестицијама.

Ротем је истакао да су чланови делегације веома задовољни оним што су видели у Србији, и посебно издвојио веома јака два природна ресурса: „људски – јер су људи веома паметни и срдачни, а други је добар положај Србије у Европи – централни и стратешки.

На питање какав хотел желе да изграде у Београду, он је истакао да једино и разматрају изградњу луксузних хотеле са пет звездица, и да Србија има локацију за то.

„Ми стално проверавамо инвестиције и могу да говорим у име наше организације – Сапиро и ми инвестирамо широм света и када су наше колеге у САД чуле да долазимо у Србију, сви су показали велико интересовање и питали нас да их обавестимо када се вратимо, о могућностима и приликама у земљи“, навео је Ротем.

„Али, хајде да прво почнемо са хотелом“, додао је он.

Делегација је, додао је, веома добро примљена, а премијер Дачић је „заиста јединствена личност и веома срдачан домаћин“. Веома им је важно, каже, пријатељско окружење када се одлучују за инвестиције ван САД.

Трамп и Сапир партенерске организације које су један од најевећих власника некретнина на Менхетну. Доналд Трамп и Дачић крајем новембра прошле године састали у Њујорку, као и у хотелу „Tramp Soho“ који је један од најбољих хотела у САД.

„Разговрали смо о могућностима да дођем у Србију и истражимо могућности у инвестирање хотела овде и дошли смо, и прилично нам се свиђа оно што смо видели“, додао је Ротем.

Влада је јуче саопштила да организација коју предводи амерички бизнисмен и инвеститор Доналд Трамп намерава да у Београду сагради ексклузивни хотел, са пет звездица, у оквиру којег би се налазиле конгресне дворане и капацитети за сајамске манифестације.


Извор: Бета, Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Трамп уклања генералштаб по налогу НАТО-а

* Обавезна поља