Tomislav-NikolicБЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић упозорио је данас да информације цуре и да неко унапред обавештава шефове нарко мафије и позвао МУП и Управу криминалистичке полиције да борбу против нарко мафије спроведе боље и ефикасније.

„Позивам МУП, посебно УКП да борбу против нарко мафије спроведе боље и ефикасније, уз високи степен тајности, како би резултати били конкретни. Очигледно је да информације цуре и да неко унапред обавештава шефове нарко мафије па они имају довољно времена да уклоне доказе о својој умешаности у организацију промета наркотицима“, навео је Николић у изјави медијима.

Он је, поводом извештаја о акцији „Гром 2“, рекао да ни поновљена акција није дала резултате које грађани Србије с правом очекују у борби против наркоманије и криминалаца који се тим послом некажњено баве.

„Највећи нарко дилери или нису затечени на локацијама доступним полицији, или код њих није нађено ништа што би било основ за полицијско задржавање“, упозорио је председник Србије и оценио да је очигледно да је велики број осумњичених био обавештен.

„Мислим да ће тако протећи све будуће акције, ако буду извођене на овакав начин“, рекао је Николић.

Према његовим речима, акцију је требало извести на начин сличан хапшењу осумњичених за убиство новинара Славка Ћурувије, када је, како је навео, веома мали број најодговорнијих у држави и МУП-у знао за акцију и био свестан одговорности за чување информација.

У акцији „Гром 2“ Београдска криминалистичка полиција претресла је 28 станова и привела осморо осумњичених код којих су пронађени дрога, оружје и фалсификовани документи.

У Акцији Гром 1 која је спроведена у децембру на територији Србије заплењено је 21 килограм дроге, ухапшено је 128 нарко дилера и заплењено 250 пушака, неколико пиштоља, као и 74.000 евра у готовини од продаје дроге и шест аутомобила.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић о цурењу информација из МУП-а

* Обавезна поља