tomislav-nikolic-knjigaПредседник Томислав Николић разговарао је у Будви са представницима Срба из Црне Горе који су га упознали са проблемима са којима се сусрећу у тој земљи.

Председник Николић изразио је задовољство што је имао прилику да разговара са представницима Срба из Црне Горе и да саслуша њихове проблеме, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Србија ће увек у свом односу према Црној Гори водити рачуна и о интересима Срба из Црне Горе, где год да се Срби налазе држава ће бити уз њих. Немојте да се расипате, слаби сте када се разиђете. Вама је најпотребније јединство”, поручио је Николић.

Представници Срба из Црне Горе упознали су Николића са тешком ситуацијом у којој се налазе и изнели своју жељу да „по Уставу Црне Горе буду народ, како би им њихова Црна Гора помогла у развијању“, додаје се у саопштењу.

Разговор председника Србије и представника Срба из Црне Горе, како се наводи, протекао је у срдачној атмосфери.

Представници Срба су на крају састанка поручили Николићу да ће „они све издржати и остати сложни” и уручили му пригодан поклон – књигу “Горски вијенац”.

Српски народ фундаменталан у Црној Гори

Председник Србије Томислав Николић оценио је да се права Срба у Црној Гори морају решити уставом.

Николић је рекао да Србија мора да брине о Србима без обзира на то где се они налазили, као и да је то једна од тема разговора с црногорским званичницима.

„Права једног народа, који је исконски и фундаменталан у Црној Гори, морају да се реше Уставом“, казао је Николић у разговору за подгорички лист Дан.

Председник Србије јуче је у Будви учествовао на скупу земаља Југоисточне Европе, а потом се састао с политичким представницима Срба у Црној Гори.

Николић је оценио да су Србија и Црна Гора у „најбољим пријатељским односима“ и поручио да Србија неће урадити ништа да приморава Црну Гору.

Он је оценио да питање двојног држављанства више не оптерећује односе две државе, јер „Србија ни сама не зна колико има држављана с двојним држављанством“.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић тражи Србе у уставу Црне Горе

* Обавезна поља