kosovska-mitrovica-bombaКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Непознате особе бациле експлозивну направу, највероватније ручну бомбу, на терасу стана Нинослава Ђерића у Косовској Митроици. То је још један покушај да се Срби застраше и спрече да изађу на изборе, поручују у Канцеларији за Косово и Метохију.

У северном делу Косовске Митровице нешто после поноћи непознате особе су бациле експлозивну направу, највероватније ручну бомбу, на терасу стана Нинослава Ђерића, кандидата за одборника Грађанске иницијативе „Српска“.

У инциденту није било повређених, али је причињена материјална штета, јавља Танјугов извештач са лица места. У тренутку експлозије Ђерић је у стану био са супругом и ћерком.

Ово је, у последња 24 сата, друга експлозија у Косовској Митровици, након што се јуче рано ујутру у северном делу града догодила експлозија у којој није било повређених, али је причињена већа материјална штета.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије најоштрије је осудила напад на стан Нинослава Ђерића.

„Ово је још један покушај застрашивања српског народа, који би требало да осујети Србе да изађу на предстојеће локалне изборе у покрајини и да на тим изборима победе“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ, која оцењује да је у питању „још једна груба провокација која се догодила за мање од 24 часа у северном делу Косовске Митровице“.

Канцеларија за КиМ још истиче да ће „само победа на изборима 3. новембра довести до оснивања Заједнице српских општина, преко које ће српски народ одлучивати о својој судбини и судбини своје деце“.

„Само неко ко то не жели и ко покушава да Београд трајно уклони са простора Косова и Метохија, виновник је овог злочина. Канцеларија за КиМ наоштрије осуђује бомбашки напад на стан Нинослава Ђерића и поручује да српски народ неће одустати од тога да своју судбину узме у своје руке, као и да ће Београд више него икада раније, бити са својим народом у покрајини“, истиче се у саопштењу.

Канцеларија у саопштењу захтева да надлежни органи веома озбиљно схвате овај и све досадашње нападе, као и последице које овакви злочини могу изазвати.

„Канцеларија за Косово и Метохију тражи да се колико данас, починиоци овог напада пронађу и затворе. Такође, поручујемо да ћемо наставити да улажемо напоре да се живот у покрајини нормализује и да се створе услови за мир и безбедност целокупног становништва на Косову и Метохији“, додаје се у саопштењу.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Нова експлозија у Косовској Митровици

* Обавезна поља