Oliver-Dulic_620x0БЕОГРАД – Тужилаштво за организовани криминал је, после допуне истраге, по други пут подигло оптужницу против Оливера Дулића, некадашњег министра за заштиту животне средине и просторног планирања, његовог тадашњег сарадника Небојше Јањића и Зорана Дробњака, директора „Путева Србије“. На терет им се ставља злоупотреба службеног положаја приликом издавања дозвола за рад предузећу „Нуба инвест“.

Првобитно, оптужница против њих је подигнута у априлу прошле године. Њу је после разматрања потврдило веће Специјалног суда, међутим, после уложених жалби, Апелациони суд је у јуну исте године укинуо то решење и вратио првостепеном суду на ново разматрање. Након тога, Специјални суд је донео одлуку којом је поступак враћен на допуну истраге.

Према тврдњама Тужилаштва, издавањем захтеваних дозвола омогућено је „Нуби“ да приступи изградњи оптичке мреже каблова на државним путевима којима управљају „Путеви Србије“ и то на најважнијим коридорима од Београда до границе са Хрватском, Мађарском, Румунијом, Бугарском и Македонијом. Поред тога, како се наводи, Дулић, Јањић и Дробњак су „Нуба инвест“ ставили у повлашћени положај у односу на друге заинтересоване инвеститоре који су се обраћали са истим захтевима.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Нова оптужница против Дулића

* Обавезна поља