vucic-davatoglu-2-Није толико страшно што је недавно председник владе Турске Ахмет Давутоглу рекао да је Балкан чинија супе коју би радо да зачини јер смо о томе обавештено готово сат-два касније. Није ни страшно што је амбасадор Уједињених Арапских Емирата предложио да би требало заменити досадашње име школе у Новом Пазару „Растко Немањић Сава“ у име његовог једног од шеика који влада том државом. Страшно је то што на такве речи Александар Вучић није изустио ниједну реч већ је, како тврди Kurir, аплаудирао! Најстрашније је што ми то дознајемо са неколико дана закашњења услед медијског мрака и цензуре! Таман толико да кажемо: Па шта ако је то рекао, било је то пре неколико дана пре хапшења стотинак криминалаца!

Давутоглу је парафразирао стихове старе гусларске песме у којима тројица побратима извештавају српског кнеза Лазара Хребељановића да је турска војска толико бројна да Срба ни када би се у со претворили не би их било довољно да засоле ручак Турцима! Порука те Давутоглуове реченице је прејасна и нема потребе је објашњавати тврдећи да је тако и данас. А Турци су толико бројни да лако могу чак и Русима авион да оборе!

Нема потребе ни да се бавимо амбасадоровим предлогом (иза кога стоје арапске паре) јер нам је јасно да Арапин поручује да ми Срби можемо и свога духовног оца Светог Саву да уновчимо! Екселенција се грдно вара ако тако мисли јер ми то нисмо вољни да учинимо јер нам се свест о светитељевој величини не може да промени као што је променљива Александра Вучића, што, узгред на нагласим, екселенција добро зна јер су му то казали управо они који су га и „одрадили“ и од радикала направили напредњака.


Извор: Стање Ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Нова српска понижења

* Обавезна поља