Mi-8SМОСКВА – Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је данас да је погинуло свих пет војника у руском војном хеликоптеру Ми-8 који је оборен у сиријској провинцији Идлиб. „Колико за сад знамо према информацијама које смо добили од министарства одбране, особе у хеликоптеру су погинуле, погинуле херојски зато што су покушавали да скрену летелицу како би избегли још већи број жртава на земљи”, рекао је Песков новинарима, пренео је АФП.

Претходно је руско министарство одбране потврдило да је транспортни хеликоптер Ми-8 оборен је ватром са земље на путу ка ваздушној бази Хмејмим након што је испоручио хуманитарну помоћ граду Алеп”, каже се у саопштењу министарства. У хеликоптеру су, како се додаје, била три члана посаде и два официра Руског центра за помирење у Сирији, јавио је Тасс.

Хеликоптер оборен у зони Ал-Нусре

МОСКВА – Руски транспортни војни хеликоптер Ми-8 оборен је данас у Сирији изнад области коју под контролом држи терористичка група Џабхат ал-Нусра и с њом повезане групе умерене опозиције, изјавио је начелник главног операционог одсека Генералштаба руске војске Сергеј Рудској, јавља Тас с.

„Данас је изведен терористички напад који је довео до губитка руског војно-транспортног хеликоптера Ми-8, који је био на путу ка бази по завршетку хуманитарне мисије испоруке хране и медицинских потрепштина становницима Алепа”, рекао је Рудској.

Како је додао, у летелици се налазила трочлана посада и два официра из Руског центра за помирење зараћених фракција у Сирији. „Хеликоптер је оборен изнад територије коју контролише терористичка група Џабхат ал-Нусра и повезане групе такозване умерене опозиције”, истакао је он.

Руски хеликоптер Ми-8 оборен је у сиријској провинцији Идлиб ватром са земље, док је летео ка ваздухопловној бази Хмејмим након што је испоручио хуманитарну помоћ граду Алепу, при чему је погинуло свих пет особа које су се налазиле у хеликоптеру, подсећа руска агенција. То је трећи руски хеликоптер који је оборен у Сирији, наводи Тасс.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Оборен руски хеликоптер

* Обавезна поља