Лично сам био на свим протестима против актуелне власти: од протеста који су Двери заједно са другим организацијама правиле против Бриселског споразума и изборне крађе, преко протеста Уједињених синдиката пензионера Србије и Синдиката пензионисаних војних лица, до протеста Уније синдиката просветних Подржао сам и студентске и омладинске протесте против изборне крађе и медијског мрака. Народни посланици Двери живим штитом, као данас у Београду, бране породице које су социјално угрожене и које приватни извршитељи избацују из породичних домова.

Свуда смо, као заштитници породице и радника, присутни где је данас породица и радништво угрожено од ове власти, пљачкашких приватизација, криминалних банака и приватних извршитеља.

Делегација Двери коју сам предводио присуствовала је и јучерашњем протесту на Тргу Републике и заједничкој протестној шетњи опозиције. Сматрам да нико самостално не може да заустави медијске лажи и диктатуру у којој живимо и да заједничким снагама треба да се супротставимо овој све тоталитарнијој власти.

Већ месецима разговарам о томе са свим парламентарним и ванпарламентарним опозиционим политичким лидерима, не рачунајући Ненада Чанка, Чедомира Јовановића и Војислава Шешеља – који нису опозиција. Очекујем да ће се ти разговори наставити наредних дана и да ће водити ка све интензивнијој сарадњи на опозиционој страни политичке сцене.

Двери су апсолутно расположене за разговор о заједничким протестима против ове власти, о заједничкој борби за фер и поштене изборне услове, као и о борби за слободу медија и равноправан медијски третман свих политичких и изборних актера. Такође смо спремни да разговарамо и о могућим укрупњавањима на опозиционој политичкој сцени и прављењу шире предизборне коалиције за београдске и евентуалне ванредне парламентарне изборе.

Нисмо спремни да мењамо свој политички програм и уверења и правимо непринципијалне коалиције. Наш циљ јесте срушити ову власт, али не по цену да са влашћу рушимо и државу. Ми се не боримо против државе, већ против власти. Нећемо бити део никаквих обојених западних револуција, али хоћемо да будемо део великог свенародног опозиционог бунта који води у смену власти и политичке промене у Србији.

Политичке, омладинске и синдикалне организације треба да сарађују у борби за промене у Србији и уједине све своје снаге у један велики народни опозициони фронт против ове власти. Тај фронт може изаћи на изборе у једној или више колона, према идеолошким сличностима и програмским опредељењима, али треба да буде јединствен у заједничкој борби да у Србији уопште имамо слободне медије и слободне изборе.

Међу нама има много идеолошких и политичких разлика, па и озбиљних супротстављености, али је у овом тренутку најважније. Око тога се сви слажемо и око тога треба сарађивати.

 


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Обрадовић – Нећемо „обојене револуције“ већ опозициони бунт

* Обавезна поља