uck-onaКУМАНОВО – Ослободилачка народна армија (ОНА), познатија и као македонски УЧК, преузела је јуче одговорност за нападе у Куманову, а неколико албанских медија је пренело и изјаве терориста који су у директној вези са групама које су отпочеле сукобе у Куманову.

Наиме, јуче су шиптарски терористи, ОНА и ГРИ (Гарда Републике Илириде) саопштили да је отпочео процес имплементације „Републике Илириде“ и захтевали су да „међународни фактор“ удовољи њиховом циљу и натера македонске власти да прихвате нову републику, јер ће у противном разорити цео Балкан, а не само Македонију.

Саопштење је потписао „командант Хамди Ндрецај Пантер“, пренела је агенција Фонет, док је неколико албанских медија објавило поруке чланова поменутих терористичких група.

„Спремни смо да разоримо и цео Балкан, а не само Македонију.“ – речено је у саопштењу у којем одговорност за сукобе у Куманову преузимају шиптарски терористи.

Један од чланова ОНА који није открио свој идентитет, како пише БотаСот, јуче је рекао медијима да ће општи рат у Македонији отпочети 12. маја и то из посебног разлога, те да су акције у Куманову само увод и да ће се сукоб распламсавати.

Шиптарске терористичке групе су одабрали баш 12. мај као дан када ће у Македонији наступити општи рат, према његовим речима, да би се осветили за смрт њиховог команданта Харун Алија који је погинуо у Скопљу 12. маја 2010. године.

„Акција у Куманову је посвећена њему. Настављамо борбе, а навече ћемо ударити још јаче.“ – рекао је јуче анонимни припадник ОНА за портал БотаСот.

„Ово је само почетак, а идемо ка општем рату и тај рат ће симболично почети у част Харун Алија управо 12. маја.“ – рекао је терориста који није откривао свој идентитет, пише БотаСот.

siptari-uck-ovk-botasot

Он је оптужио власти Македоније да дезинформишу јавност информацијом да се у Куманову предала група терориста и тврди да је информација да је ухапшено око 30 терориста лажна.

„То је лаж. Нико није ухапшен. Они су ухапсили неке цивиле. Наше снаге ће у Куманову бити ојачане и уследиће још жешћи сукоби.“ – поручио је овај терориста.

Албански лист „Газета“ је објавио разговор са целом групом чланова ОНА који су такође демантовали информацију о ухапшеним припадницима њихове групе најављујући још веће сукобе.

„Нико није ухапшен и нисмо одустали. Нећемо се предати!“ – поручили су за лист „Газета“, наводи БотаСот.

„Сукоби ће бити све већи и већи.“ – кажу припадници ОНА за лист „Газета“, пише БотаСот.


Извор: Правда

Оставите коментар

Оставите коментар на Терористи ОНА-е прете ратом на Балкану

* Обавезна поља