vukovar 2ВУКОВАР – Припадници Штаба за одбрану хрватског Вуковара данас су скинули све двојезичне табле у граду, након што су на Меморијалном гробљу положени венци поводом годишњице оснивања 204. вуковарске бригаде, а починиоци су приведени у полицијску станицу где је у току њихово испитивање.

Ухапшено је пет особа, међу њима има и жена, преноси Вечерњи лист.

Две особе су, прецизира загребачки дневник, прво разбиле таблу на згради Полицијске станице, одмах потом су ухапшене, да би након тога скинуте и преостале ћирилично-латиничне табле постављене у Вуковару.

Према речима председника координација бранитељских удружења града Вуковара, Фрање Шољића, осим разбијене табле на Полицијској станици, у граду више нема двојезичних табли.

Остале табле бранитељи су скинули и однели у канцеларију градоначелника да их он, како је нагласио Шољић, врати у Загреб.

„Ухапшене су две особе, од којих је један мушкарац ратни војни инвалид, а други је бранитељ“, потврдио је Шољић и додао је да су “ Вуковарци и бранитељи данас показали заједништво и да ће то тако и остати“.

Након новог инцидента у вези двојезичних табли у Вуковару пред полицијском станицом окупљају се грађани, а испред је и неколико припадника интервентне полиције.

Од прошле јесени до сада у Вуковару су двојезичне табле у више наврата присилно скидане и уништаване, да би их власт изнова враћала на законом предвиђена места.

Јутарњи лист: Бранитељи поскидали све двојезичне табле у Вуковару, има и ухапшених

Вуковар – Бранитељи су данас у Вуковару поскидали све двојезичне табле са зграда, а има и ухапшених, преноси Јутарњи.хр.

Након одавања почасти погинулим бранитељима у поводу 23. годишњице од оснивања 204. Вуковарске бригаде на Меморијалном гробљу, док је трајала миса, део бранитељске популације поскидао је све двојезичне плоче по граду, јавља РТЛ.

У покушају скидања плоче на згради полиције спречили су их полицајци, плоча је разбијена, а има и ухапшених, преноси Јутарњи.хр.

Пред полицијом се управо окупљају чланови Стожера за обрану хрватског Вуковара.


Извор: Б-92, Јутарњи.хр

Оставите коментар

Оставите коментар на Опет антисрпско дивљање у Вуковару

* Обавезна поља