sinisa-kovacevic-sofБЕОГРАД — Оснивачка скупштина политичке организације Српски отаџбински фронт заказана је за 14. март, рекао је на представљању СОФ један од оснивача Синиша Ковачевић.

„Приступило се оснивању политичке организације која ће се звати Српски отаџбински фронт, намењене онима који још увек читају Дучића и Ђуру Јакшића, Шантића и Његоша, онима који искрено воле отаџбину, онима који са поносом припадају српском народу који га воле свом снагом свесни његових врлина, али и мана…“, рекао је Ковачевић у Дому синдиката.

Како је навео, међу основним постулатима је враћање суверенитета држави, одустајање од приступања Европској унији, укидање аутономије Војводине, промена Устава Србије, као и реформа просветног система и правосуђа.

„Време је да Српски отаџбински фронт каже коју. О слободи, о љубави, о демократији, о правди, о горком укусу понижења, о нама данас, о изласку из каљуге, па опет о слободи. Само је слободна Србија моја Србија. Живела отаџбина“, поручио је Ковачевић окупљенима.

Промоцији су присуствовали и глумци Танасије Узуновић који је рецитовао песму Јована Дучића „Аве Сербиа“, Вук Костић и Љиљана Благојевић, а за 14. март најављена је оснивачка и изборна скупштина организације.

Синиша Ковачевић данас оснива странку „Српски отаџбински фронт“

Српска политичка сцена од данас ће бити богатија за још једну партију, пошто ће у Београду бити формиран Српски отаџбински фронт, некадашњег посланика Демократске странке Србије и познатог драмског писца Синише Ковачевића.

Како је Ковачевић најавио, Иницијални сабор СОФ темељиће се на 18 начела, међу којима су ресуверенизација, дефинитивно одустајање од приступања Европској унији, промена Устава, посебан однос према Косову и Метохији и Републици Српској.

Да би се понудила сасвим могућа и изводљива решења за све проблеме који у Србији постоје, приступило се оснивању политичке организације која ће се звати Српски отадзбински фронт, објаснио је Ковачевић Тањугу разлоге за оснивање још једне странке у тренутку када их је на политицкој мапи има више од сто.

Међу њима је, нагласио је, и чињеница да у току једне године 30.000 људи у Србији више умре него што се роди, а да том податку треба додати и да исто толико њих годишње напусти земљу, тражећи посао и хлеб изван њених граница…

“- Онда је то застрашујућа бројка од преко 60.000 изгубљених душа, на овај или онај начин… Догодине нема Јагодине, за три године Новог Сада, за још три….А онда, у историјском смислу, врло брзо, празна, зашикарена, стара и ничија Србија. Чија стока – његова планина, а о томе не говори нико – ни власт ни опозиција” – подвукао је Ковачевић.

Према његовим речима, томе треба додати потпуно промашени и “обезљуђени либерални економски концепт у коме све треба дати странцима, земљу, руде, фабрике, воду, људе и безглаво и непромишљено срљање у великогермански цонцепт Нове Европе, које се и поред нових услова и нових увреда наставља несмањеним ентузијазмом”.

У даљем набрајању разлога за формирање још једне странке на политичком небу, познати драмски писац уврстио је и онај да је “корупција доведена до апсолута, да о томе на прави начин не говори нико, ни власт ни опозиција, а да тарифни модел постоји за диплому факултета, порођај, докторат, грађевинску дозволу….”.

– “Дакле, да би се о томе проговорило, али и да би се понудила сасвим могућа и изводљива решења за све наведене али и непоменуте проблеме, приступило се оснивању политичке организације која ће се звати Српски отадзбински фронт” – рекао је Ковачевић.

Намењен је, подвукао је, онима који још увек “читају Дучића и Ђуру Јакшића, Шантића и Његоша, онима који искрено воле отаџбину, који у њу могу да се закуну без осећања нелагоде и стида, који са поносом припадају српском народу и који га воле свом снагом неопходне ирационалне родољубне посвецености, свесни свих његових врлина, али и мана.

Међу основним постулатима су и економски и демографски опоравак земље, укидање аутономије Војводине, формирање пензионог фонда и издвајање пензија из буџета, регионализација Србије, поновно уводјење редовног служења војног рока, реформа просветног система, правосудја, изградјна новог кулутрног модела, активан однос према дијаспори, ревитализација спорта, забрана продаје обрадиве земље странцима.


Извор: Бета, Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Оснивање Српског отаџбинског фронта

* Обавезна поља