vucic-ovacijeПредлажем да донесемо одлуку да они који се боре за позицију унутар странке тако што се свађају и уносе неред у државу и у странку да одмах буду искључени из СНС, рекао је председник Српске напредне странке Александар Вучић у уводном излагању на седници Главног одбора странке.

Он је рекао да је у праву потпредседница Владе и странке Зорана Михајловић која каже да свако има слободу да каже своје мишљење, али, приметио је, зна се и где се то чини – на страначким органима, а не у јавности.

Вучић је још једном упозорио чланове СНС да се суздрже од међусобних свађа у јавности.

– Сви они који хоће да критикују било кога за то имају ГО и Председништво, а они који би себи да ослобађају простор критикујући страначке колеге и друге у медијима биће искључени из странке за сваки следећи иступе – навео је Вучић.

Подршка Николићу

Вучић је исказао подршку Томиславу Николићу као председнику Србије.

– Ништа краће у Срба од захвалности не траје, ми ћемо наставити да подржавамо председника државе до краја његовог мандата, он је увек уз нас, треба нам ред и мир у држави – поручио је.

Почетку обраћања Вучића претходило је петоминутно скандирање „Ацо, Ацо“.

– Разумео сам да оволики аплауз долази у време када осећате да нам недостаје заједништвои у странци и у држави, због чега ћемо данас говорити и о проблемима државе, али и странке. Поносан сам да смо успели да очувамо економску и политичку стабилност у земљи, када погледам како се ствари одвијају у свету. Не треба ни да вас посећам да су неки Срби призивали украјински сценарио, али немају они више снаге, те нису могли до тога ни да доведу – поручио је Вучић.

Још има бахатости, али о томе ћемо насамо

Он је подсетио чланове ГО да су када је СНС улазила у Владу, рекли да неће бити као Демократска странка.

– Рекли смо да нећемо бити бизнис странка и сигурно је да нема више онакве бахатости, али је и даље има – казао је Вучић.

Он је навео да у СНС и даље има људи који воле скупе аутомобиле, скупе сатове и да летују у скупим летовалиштима ван Србије.

– О томе ћемо насамо. Једно је сигурно, мораће сви да раде више, а коме се не свиђа, може да иде. Ова странка преживеће и без мене, а и без вас – казао је председник СНС.

 Не поредите се с лошима

Вучић је навео да је нормално да против СНС-а иступају „представници

тајкунско-разбојничког лобија и они политичари који су им пружили

уточиште“.

– Не поредите се са лошима, са онима који су једино знали да траже замерке на рачун оних који раде – рекао је Вучић.

Грешка у односу према НВО

Он је навео и три ствари које себи замера.

– Моја стратешка грешка је што нисам на време размишљао о давању концесије за путеве, а крупна политичка грешка тиче се односа према невладином сектору и што се из мог понашања видело кога поштујем, а кога не и што су ми емоције лако читали – поручио је председник напредњака, повремено прекидан аплаузима.

Зато ћу, најавио је, у наредном периоду покуšшати да променим свој однос према невладином сектору и према неким другим људима.

Као трећу грешку навео је чињеницу да нису на време обезбеђене сировине за Топионицу Бор, па ће она почети да ради тек за неколико месеци.

Он је рекао је да је Влада Србије успела да очува пуну политичку и економску стабилност земље, ако се узме у обзир све оно што се дешава у окружењу и Европи. Као изванредан резултат оценио је што је у првом месецу примене мера фискалне консолидације ПДВ у порасту у односу на 2013, 2014. и у односу на децембар 2014.

Како је рекао Вучић, сачувана је стабилност за народ и грађане Србије, јер Србији никакав хаос и нереди нису потребни.

– Погледајте шта се у окружењу дешава, погледајте какве само изјаве дају. Ми то не радимо и не морамо да им одговарамо, ма како злокобно неке од тих изјава звучале – рекао је Вучић.

Вучић је казао да Србија не одговара на такве изјаве, јер је посвећена економским реформама и једина је имала храбрости да крене у такве реформе.

– Треба да се бавимо собом и решавањем својих проблема, а не добијањем политичких поена тако што ћемо да опсујемо комшију. То нисмо и нећемо да радимо – истакао је Вучић.

Упалите моторе

Вучић је поновио да од чланова странке тражи међусобно поšштовање.

– На власти нисмо да бисмо били богатији и да бисмо имали скупља одела и скупље аутомобиле, већ смо на власти да би нешто иза нас остало. Да бисмо оставили трагове, и дела… Ја вас молим да наредних дана још једанпут тамо где мотори нису упаљени, упалите и да почнете да радите више, јаче и снажније, да људи у Србији то виде – казао је председник СНС.

Новац од Телекома за инфраструктуру

Вучић је рекао да Србији предстоји решавање питања великих предузећа, али и споразум са ММФ-ом и изградња великих инфраструктурних пројеката.

Он је поновио да новац од продаје „Телекома“ неће ићи на попуњавање дефицита у државном буџету, него за велике инвестиционе пројекте.

Он је од напредњака захтевао „одговорност, рад, рад, рад и рад“.

Вучић је најавио да ће на седници Главног одбора се одлучивати и о изменана Статута.

Пре седнице Главног одбора, која је заказана за 18 сати, одржана је и седница Председништва странке.

Најављено решавање проблема обичних грађана

Премијер Србије Александар Вучић, који је и лидер СНС, рекао је раније јуче да ће на седници Главног одбора бити речи о свим важним питањима за државу и функционисање странке, а пре свега о решавању проблема обичних грађана.

– Оно што је важно је да људи буду посвећени послу, да разумеју колико је битно да се решавају проблеми обичних људи – рекао је Вучић и напоменуо да ће то тражити од свих у Влади Србије, у Скупштини и од јавних функционера.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Овације Вучићу на седници ГО СНС

* Обавезна поља