donjeck 2Американци су и створили украјински проблем и учинили га неразрешивим. Они више нису у стању да „ударају такт“ ни својим најближим савезницима – Европљанима.

А то да је америчка империја почела да пуца по шавовима – јасно се видело на Минхенској конференцији о безбедности.

Чак и Меркелова, која је досад водила тврду политику према Русији, сада отворено баца изазов Вашингтону и смело устаје против испорука оружја Украјини…

Неки западни кругови верују да ће економске снакције бацити Русију на колена, али је у то тешко поверовати. Наш северни сусед, са својом давном историјом и укорењеним националним вредностима, нема намеру да лако попусти пред таквим мерама. А они који су лишени историјских и инационалних вредности – не разумеју Русију. Као ни Турску, која остаје верна својим идеалима.

Сада многе снаге, као и неки фукционери у Обаминој администрацији, сматрају да Украјину треба снабдети оружјем за борбу са сепаратистима. Али, као што се зна: да влада у Кијеву, која је формирана захваљујућу преврату који је био назван „наранџастом револуцијом“, није спроводила политику гушења Руса не би ни сепаратизма било. То јест: има га зато што прозападна украјинска влада изводи етничке чистке и протерује оне који говоре руски.

Због чега САД, које у свакој згодној ситуацији говоре о колективним правима, не наведу украјинску владу да директно преговара са рускојезичним сепаратистима већ стално провоцирају рат?

Најбољи коментар поводом њихове намере да наоружају Кијев, дала је немачка министарка одбране Урсула фон Лајен која је поставила питање: зар неко мисли да Украјина може надвладати војну машину Русије?

Украјина је у суштини банкрот, а са ратом ће сасвим остати без шанси…

Већ сада је јасно: САД више нису у стању да убеде ни једног свог савезника осим Велике Британије.

Прича се да је 17. децембра 2013. године, када је „паралелна структура“ (Фетулаха Гулена, политичког противника Реџепа Тајипа Ердогана) покушала да изведе државни преврат у Турској, бивши амбасадор САД у Анкари – Рикардоне – изговорио ове речи: „Имаћете прилику да гледате пад империје“.

Верујем да ћемо њен пад видети на – украјинском фронту…


Извор: Аксам, Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Пад америчке империје на украјинском фронту

* Обавезна поља