marko-blagojevic-1БЕОГРАД – Марко Благојевић, програмски директор Цесида, постављен је данас на седници Владе за директора Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, сазнаје „Блиц“.

Председник Владе Александар Вучић јуче је рекао да би желео да новцем за обнову земље управља неко из невладиног сектора и најавио да ће ту одговорну дужност понудити програмском директору Цесида Марку Благојевићу.

Он је навео да ће данас разговарати са њим и да се нада да ће Благојевић прихватити његову понуду.

Вучић је нагласио да жели брзу, јасну и транспарентну обнову земље, и да му је зато идеја да неко из невладиног сектора управља новцем.

„Не желим да то буде неко од министара, већ неко из невладиног сектора, који би контролисао где иде новац“, рекао је Вучић.

Александар Вучић: Директор ЦЕСИД-а Марко Благојевић ће контролисати новац за обнову земље

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је синоћс да би желео да новцем за обнову земље управља неко из невладиног сектора и најавио да ће ту одговорну дужност понудити програмском директору Це-СИД-а Марку Благојевићу.

Он је, у емисији РТС “Упитник“, нагласио да жели брзу, јасну и транспарентну обнову земље, и да му је зато идеја да неко из невладиног сектора управља новцем.

Вучић је казао да не жели да то буде неко од министара, већ неко из невладиног сектора, који би контролисао где иде новац.

Он је најавио да ће сутра разговарати са Благојевићем и да се нада да ће он то прихватити.

„Желим да избегнем приче како је неко зарадио“, поручио је премијер.

Истовремено је казао да је видео да су неке општине изашле са захтевима који нису реални.

„Када сам поставио питање председнику једне општине како је дошао до суме од 973 милиона штете у пољопривреди, а сва земља укупно ако би неко желео да је купи не вреди толико, и свега је 70 грла изгубљено, одговора на моје питање није било“, објаснио је он.

Вучић је најавио да ће три комисије разматрати бројке које ће добијати од локалних власти и поручио да нико не треба да очекује да се обогати.

Обреновац ће, како је најавио, бити озбиљан град у којем ће становништво нормално живети, јер ће држава свуда где постоје значајна оштећења непокретности настојати да помогне.

Све што је значајно за живот држава ће обновити, поручио је Вучић.

Коментар ЦЕОПОМ-Истине

Експресно постављење Марка Благојевића, програмског директора организације за финално обликовање изборних резултата за човека који контролише новац за обнову показује да Александар Вучић не само да нема граница у третирању државе и њених институција као своје приватне прћије, већ и да је потпуно под контролом глобалистичких институција, односно да ће цена његове апсолутне власти за Србију бити веома висока!!

Јер, ЦЕСИД је вероватно најважнија глобалистичка (евроатлантска) филијала у Србији, која манипулативним радњама у потпуности обликује предизборне и изборне процесе у Србији од пето-октобарског пуча до данас.  За почетак ЦЕОПОМ има неколико питања за господина Вучића:

–   Шта га је руководило да инсистира да све паре долазе на рачун владе а затим управљање тим парама поверава невладином сектору? Ако сумња у способности Карићевог Јејловца, Лазара Крстића, зашто онда то биће држи за министра финансија?

–  Зна ли господин Вучић ко финансира рад ЦЕСИД-а? (1) Ако не зна нека погледа фусноту!

–  Шта квалификује господина Благојевића за једну овакву функцију и како се баш њега сетио?

Искрени одговори на ова питања, лишени демагогије о бризи за добробит грађана и будућност наше деце, сигурно би нам помогли да разумемо „генијалност“ оваквог потеза.  А до тада остају сумње…

_______________________________

(1) – Према сајту ЦЕСИД-а његови финансијери су

Evropska Komisija;
Evropska Agencija za Rekonstrukciju;
Charles Stewart Mott Foundation;
German Marshal Fund;
Norwegian People`s Aid;
Westminster Foundation for Democracy;
Olof Palme International Center ;
United States Institute for Peace;
Rockfeller Brothers Fund;
Municipal Support Program – SDC;
National Endowment for Democracy;
Swedish Helsinki Committee for Human Rights
NDI – National Democratic Institute for International Affairs;
CIDA;
Freedom House;
IREX;
Know How Fund;
Open Society Fund;
OSCE ODIHR;
USAID – OTI; USAID – ISC
SIDA;
USIP.

Ambasade: Australije, Finske, Holandije, Kanade, Švajcarske, Švedske, Velike Britanije, Nemačke, Mađarske.

 

 

 


Извор: Блиц, Танјуг, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Паре за обнову под контролом ЦЕСИД-а и ЦЕОПОМ коментар

* Обавезна поља