srs-obraz-nasi-1Саопштење покрета СРС-Образ-Наши

Српска радикална странка, Српски Образ и Српски народни покрет НАШИ најоштрије осуђују медијску хајку која се води због списка који је јуче објавио СНП Наши, те обавештавамо јавност да ћемо алармирати међународну јавност, али на првом месту Руску Федерацију, како би указали на невероватан политички прогон и правно безакоње које се спроводи у држави Србији.

Медијска хајка која је почела јуче против СНП Наши са састоји у томе што се кривично одговорни са објављеног списка скривају иза термина „неподобни“, што је стратегија која је већ виђена 2012. године када су објављени спискови антисрпских невладиних организација, која за циљ има да се кривично одговорни кроз употребу тог термина представе као особе које нису починиле никакво кривично дело, него су тобоже жртве нечије „неосноване мржње“.

Позивамо актуелни режим Александра Вучића да на првом месту одблокира Уставни суд како би потврдио противуставност „бриселског споразума“, а затим заједно са Ивицом Дачићем и Томиславом Николићем себе стави на располагање надлежним државним службама у складу са законом, те се суочи са кривичним пријавама, како због државног удара извршеног „бриселским споразумом“, тако и због блокаде ове најважније институције у земљи.

СНП Наши предали списак „србомрзаца“ руском амбасадору, са молбом да им се забрани улазак у Русију

Српски народни покрет (СНП) Наши затражио је данас, у допису руском амбасадору у Београду Александру Чепурину, да власти у Москви „најхитније“ забране улазак у Русију јавним личностима из Србије, које је ова десничарка организација означила као „највеће србомрсце и издајнике“.

У саопштењу СНП Наши објашњава да евентуално деловање ових особа у Русији може само додатно урушити државне и националне интересе Србије, представљати безбедоносну претњу, погоршати позицију Србије и угрозити партнерске односе Русије и Србије.

Према ставу СНП Наши, особе са списка „србомрзаца и издајника“ најактивнији су и кључни фактори у пројекту стварања „антируског и русофобног амбијента у Србији“.

Указујући да је, због објављивања списка 30 јавних личности које сматра „србомрсцима и издајницима“, СНП Наши изложен „бесрамној хајци“ и „политичком прогону“, ова десничарска организација најављује да ће тражити међународну заштиту.

Милан Антонијевић: Достављање списка амбасадору Русије бесмислица

Достављање „Списка 30 највећих србомрзаца и издајника“ организације „Наши“ амбасади Руске Федерације у Београду је бесмислен потез и покушај тог покрета да привуче медијску пажњу, а не да изазове конкретне последице, оценио је данас директор Комитета правника за људска права Милан Антонијевић.

„Не очекујем да било ко озбиљно схвати списак оваких организација који се достављаја другим дрзавама, осим тужилаштва од којег очекујем да адекватно реагује и да се спречи прогањање оних који се залажу за људска права и једнакост људи“, рекао је Антонијевић Танјугу.

Он је додао да је добро што је Тужилаштво за високотехнолошки криминал покренуло предистражни поступак поводом списка такозваних србомрзаца, на којем су се нашле многе познате јавне личности и додао да је то први корак.

Антонијевић очекује и да се амбасада Русије огради од списка, као и да ускоро изађе са кратким обавештењем да ли тај потез схвата озбиљно или као покушај манипулације и придавања пажње „нечему што пажњу не заслужује“.

„Очекивао бих да се амбасада Русије огради од спискова и ништа не чини тим поводом, јер мислим да је то прешло било какав праг онога што би требало толерисати у демократском друштву“, рекао је Антонијевић.

Он је оценио и да покрет СНП „Наши“ не заслужује превелику пажњу јавности, јер у последња два дана „раде неку постизборну кампању“ покушавајући да скрену пажњу на себе.


Извор: НСПМ, ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Патриотске организације осуђују медијску хајку

* Обавезна поља