puskovУ односима између Москве и Београда неће доћи до значајних промена након победе владајуће странке на челу са премијером Александром Вучићем на парламентарним изборима у Србији, изјавио је шеф Сољнополитичког одбора руске Думе Алексеј Пушков.

„На изборима у Србији је победила владајућа странка, што указује на то да је већина Срба гласала за наставак актуелне политике европских интеграција, уз истовремено одржавање пријатељских и партнерских односа са Русијом“, истакао је Пушков.

Он је додао да су резултати јуче одржаних превремених избора очекивани и да неће доћи до значајније промене српске спољне политике.

„Кад је реч о српско-руским односима, верујем да ће се они развијати како је предвиђено споразумима који су постигнути током контаката и састанака челника двеју земаља, а посебно последњих посета премијера Вучића и председника Србије Томислава Николића Москви“, навео је Пушков.

Коментаришући то што су Демократска странка Србије и Српска радикална странка освојиле пет, односно осам одсто гласова на изборима у Србији, руски званичник је рекао: „Иако су то две различите странке, карактерише их оштар став према приступању НАТО-у“.

„Мислим да ће присуство те две странке у српском парламенту имати одређени утицај на дискусију о спољнополитичкој стратегији Србије у будућности“, изјавио је Пушков. Према најновијим прелиминарним резултатима Републичке изборне комисије (РИК), на 97,46 одсто обрађених бирачких места, коалиција око Српске напредне странке освојила је 48,25 одсто гласова.

Цензус су прешле и коалиција СПС-ЈС са 11,01 одсто, СРС са 8,05 одсто, коалиција око ДС са 6,05 одсто, Покрет „Доста је било“ са 5,99 одсто, СДС-ЛДП-ЛСВ 5,03 и ДСС-Двери са пет одсто гласова.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Пушков – Не очекујемо веће промене у политици Србије

* Обавезна поља