ruski napadНа једној руској друштвеној мрежи води се жива дискусија о пропагандној хистерији кијевске хунте о псеудо учешћу руске армије у грађанском рату у Украјини.

Једни исмевају кијевску власт, други наводе аргументе који потврђују да је кијевска власт покренула крвави рат против сопственог народа, и да никакве руске армије у Украјини нема.

Једну од тих порука написао је човек који је очигледно добро упознат са опремљеношћу данашње руске армије и који предлаже да замислимо на тренутак шта би се догодило у случају њене инвазије на Украјину.

Оне је навео неколико знакова по којима би кијевска хунта могла да одреди да ли заиста има посла са руском армијом. Његов иронични текст почиње позивањем на украјинске изворе који говоре о „још једном поразу руске армије“:

„На једној украјинској друштвеној мрежи се наводи, а позивајући се на пресретнуте комуникације руске армије, да је данас код Луганска уништена још једна јединица руске армије.

Ради културног просвећивања… Армија РФ користи дигиталну радио везу с локалним шифровањем. Да се пресретне – може, али да се дешифрује – не. Шифра се мења на сваких 50 минута, сат времена, сат и 22 минута – према произвољном и непредвидљивом распореду.

Украјинска војска и „сепаратисти“ користе стару аналогну, која се може прислушкивати…

А руска армија сада користи такву везу каква је раније била на линијама на којима се користила опрема за заштићене државне комуникације – може се чути само крчање и карактеристично шуштање. Када се руска армија буде појавила на фронту пред Оружаним снагама Украјине, то ће бити одмах јасно.

Први знак биће отказивање свих средстава за везу, потпуно пражњење акумулатора у возилима, тенковима и осталој техници, као и пражњење батерија на мобилним телефонима, специјалним нишанима, на радио-станицама.

Затим долази до прекида у напајању електричних кола на свој техници – било којој. Сви мотори се гасе, не могу се никако упалити. Тако ради систем „Хинган“, чији је радијус деловања – 20km.

Други знак да је стигла руска армија биће потпуно отказивање свих система који користе ЛЦД мониторе и престанак рада свих уређаја за навођење на циљ система ПВО – радари су мртви. То ради систем „Алтаир“.

Трећи знак је немогућност коришћења диригованих пројектила – од лаких преносних зенитних ракетних система до противтенковских диригованих ракетних пројектила. Они се одмах самоуништавају приликом покушаја коришћења… То је систем „Ртут“ (Жива). Руси их сада имају у сваком батаљону. Радијус деловања им је 15 километара.

Четврти знак биће немогућност коришћења дронова – беспилотних летелица. Они или падају, након отказивања система за нацигацију и мотора, или слећу на положаје које држе Руси.

Систем „Красуха-4“ избацује из строја електронику у авионима и било којим другим летелицама.

Систем „Автобаза“ пресреће управљање беспилотним летелицама. Руси су је поклони Иранцима и ови су отели тајну ударну беспилотну летелицу „Кандагарска звер“.

Пети знак је феноменална прецизност артиљеријске ватре, са растојања које је ван домашаја украјинске артиљерије.

Станице за артиљеријско извиђање и навођење руске армије раде помоћу сателита и беспилотних летелица. Руси су модернизовали муницију, она сада има систем за самонавођење.

Украјина нема своје сателите. Само два комуникациона сателита… Правовремено кориговање ватре украјинске артиљерије није могуће помоћу америчких сателита.

Десетине (по потреби и стотине) најновијих војних хеликоптера би успоставило контролу над свим путевима у позадини противника и кренуло у лов на оклопну технику, возове, возила. Железница би била паралисана, биле би уништене скретнице, мостови би били дигнути у ваздух.

У позадини би нестало свако светло – уништене трафо станице.

Цивилне и војне штабове у позадини и поједине руководиоце би истовремено ликвидирале раније убачене групе.

А онда… С небеса се спушта… руски десант.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Пет знакова присуства руске војске

* Обавезна поља