dusan-vujovic(2)БЕОГРАД – Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да ће се до јула изаћи са планом рационализације броја радних места у јавном сектору и оценио да ће аранжман са Међународним монетарним фондом помоћи даљем јачању динара.

Колико ће бити отпуштања и стварног вишка запослених зависиће од места на којем се они налазе и од тога колико ће се њих одлучити да раније оде у пензију, рекао је Вујовић у емисији „Око” на РТС-у.

Вујовић је подсетио да Министарство државне управе и локалне самоуправе ради на новој систематизацији платних разреда, на основу које ће се знати колико људи ради на појединим местима, колико су плаћени и где су вишкови.

„Није циљ смањење запослених него ефикасна држава и да грађани имају већу мотивацију да раде у приватном сектору”, рекао је Вујовић.

Према његовим речима, Светска банка ће структурним кредитима од око 630 милиона долара помоћи реструктурирање кључних јавних предузећа, реформу државне управе и реструктурирање друштвених предузећа у Агенцији за приватизацију.

Вујовић је рекао да ће државна предузећа имати своје планове реструктурирања, а говорећи о „Србијагасу”, додао је да прво треба увести дисциплину и отклонити губитке које то предузеће има због неплаћања гаса, а онда решавати питање функционисања предузећа.

„Кад се уведе дисциплина и грађани и фирме почну да плаћају гас, тек тада ћемо моћи да се ухватимо укоштац са структуром трошкова ‘Србијагаса’, начином функционисања”, рекао је Вујовић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на План рационализације радних места до јула

* Обавезна поља