covicБЕОГРАД – Тужилаштво за организовани криминал покренуло је 25. августа истрагу против бившег шефа Координационог центра за Косово и Метохију Небојше Човића и још пет осумњичених да су незаконито присвојили више од 850 милиона динара, намењених куповини станова и изградњи објеката за расељене са КИМ.

У саопштењу Тужилаштва се наводи да је његово саслушање започето 5. септембра, а наставак је био планиран за данас.

Међутим, саслушање данас није одржано због штрајка београдских адвоката. Шести осумњичени није саслушан, јер у овом тренутку није доступан Тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Наредба за спровођење истраге терети шест осумњичених да су у току 2003, 2004. и 2005. године незаконито присвојили више од 850 милиона динара.

Њима се ставља на терет да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба положаја одговорног лица.

До сада је саслушано четворо осумњичених и то А.Р., Б.Р., И.Ш. и Д. К, прецизира се у саоспстењу и напомиње да је истрага покренута поводом кривичне пријаве коју је против осумњичених поднело Министарство унутрашњих послова.

Данашњи „Блиц” пренео је да су стамбени објекти на Косову требало да буду у насељу Ламела у северној Косовској Митровици и да је план је направљен 2002. године, а уговори потписани 2004. и то са роком изградње од 12 месеци.

Станови, међутим, нису изграђени, а уместо станова, данас је на локацији предвиђеној за зграде само бетонска плоча коју деца користе као игралиште.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Покренута истрага против Небојше Човића

* Обавезна поља