slobodan-petrovicПРИШТИНА – Министарство администрације и локалне самоуправе затражиће од косовске председнице Атифете Јахјага да у наредних 10 дана поново распише изборе за градоначелника северне Косовске Митровице.

Министарство је разматрало извештај о конститутивним седницама четири општине на северу Косова и Метохије и закључило да су избори спроведени у складу са законом, као и конститутивне седнице, а исто важи и за градоначелнике Лепосавића, Зубиног Потока и Звечана, али не и за изабраног градоначелника Косовске Митровице.

„Потписао сам извештај који је упућен влади и премијеру. Констиутутивне седнице све четири општине на северу Кососва спроведене су у складу са Законом о локалној самоуправи и сходно томе скупштине тих општина имају пун легитимитет у спровођењу утврђених овлашћења”, рекао је Танјугу косовски министар администрације и локалне самоуправе Слободан Петровић.

Он је објаснио да су градоначелници у општинама Лепосавић, Зубин Поток и Звечан положили заклетву у складу са законом и такође имају легитмитет за обављање те дужности.

„Изабрани градоначелник општине северна Косовска Митровица није испунио законску обавезу о полагању заклетве као што је предвиђено Законом. Примениће се законом предвиђење радње, информисаћемо председницу Косова Атифете Јахјагу и од ње затражити да поново распише изборе за градоначелника општине северна Косовска Митровица”, рекао је Петровић.

Према његовим речима, Јахјага изборе треба да распише у наредних 10 дана.

Изабрани градоначелник северне Косовске Митровице Крстимир Пантић није потписао свечану изјаву, рекавши да то није хтео да учинио јер су на папиру били прелепљени грб и натпис Косово Република.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Поново избори за градоначелника северне Митровице

* Обавезна поља