sasa radulovic aloБЕОГРАД – Српски министар привреде Саша Радуловић изјавио да је данас да би повлачење три реформска закона значило да се одустаје од реформи и да владајуће странке иду на ванредне изборе.

„Ако закони о раду, приватизацији и стечају не буду прошли сигуран сам да се одустаје од реформи и да се иде на изборе. Ако буду усвојени то значи да Влада спроводи реформе које су неопходне Србији”, рекао је Радуловић на конференцији за новинаре након састанка са генералним секретаром међународне организације послодавца Брентом Вилтоном.

Радуловић истакао да Србија нема времена за одлагање реформи и затражио од Владе Србије да се званично одреди да ће повући три закона из процедуре, односно да ли одустаје од реформи.

„Морамо брзо да се одредимо да ли се настављају реформе и да ли постоји политичка воља за то или се враћамо у пропали модел. Србија нема месец, два или три за кашњење у спровођењу реформи, оне морају да се десе одмах”, казао је он.

На Колегијуму Социјално-економског савета, којем је присуствовао и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, договорено је да се из процедуре повуку нацрт измена Закона о раду и предлози закона о раду и о стечају, на чијем усвајању инсистира Саша Радуловић.

На питање да ли састанак премијера Србије Ивице Дачића и првог потпредседника Владе Александра Вучића са синдикатима значи да нема подршку Вучића и Дачића, Радуловић је рекао да би то могло тако да се интерпретира, али да треба сачекати да Влада званично донесе одлуку да ли повлачи законе.

„У случају повлачења, Дачић и Вучић не окрећу леђа мени, већ реформама, јер су тема реформе”, рекао је Радуловић на питање да ли има подршку Владе за свој рад.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Повлачење закона о раду знак да се иде на изборе

* Обавезна поља