rade rakonjacБЕОГРАД – Бјелопољац Раде Ракоњац (51), некадашњи телохранитељ и гардиста Жељка Ражнатовића Аркана (41) и блиски пријатељ Луке Бојовића (40) подлегао је повредама задобијеним у пуцњави у Звечанској улици. Како ало.рс сазнаје у пуцњави су рањени Стојан Новаковић Цопе, један од најближих Арканових пријатеља и некадашњи фудбалски менаџер, као и Горан Ристановић кошаркашки менаџер, који су седели са Ракоњцем за столом у кафићу када је нападач отворио ватру из аутоматске пушке.

Раде Ракоњац (51), некадашњи телохранитељ и гардиста Жељка Ражнатовића Аркана (41), али и блиски пријатељ вође земунског клана Луке Бојовића (40), убијен је око подне у кафићу „Марики“ у Звечанској улици у Београду.

Ракоњац је рањен са неколико хитаца, до којих га је један метак погодио у врат. Он је тешко рањен био пребачен у Ургентни центар где је убрзо после пријема преминуо.

У Хитној помоћи кажу да су збринута двојица рањених, а да су приватним аутомобилом у Ургентни центар превезене две особе. Како је навела портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура, мушкарац стар око 55 година има више од пет устрелних рана, повређени су му витални крвни судови врата. Други мушкарац стар око 60 година погођен је у десну потколеницу и превезен је на ВМА, а још двојица повређених су наводно превезени приватним возилом у Ургентни центар, казала је Нада Мацура.

Убрзо после пуцњаве на Савском Венцу полиција је добила информацију да је у Улици Радована Симић Циге 49 на Вождовцу запаљен аутомобил марке „алфа ромео 159 из кога су како очевици кажу претходно изашла двојица младића.

Претпоставља се да се ради о убицама Радета Ракоњца и за њима је полицијска потрага у току. Београдска полиција покренула је акцију „Вихор“ у потрази за нападачима и блокирала готово све излазе из Београда тако да је рампа у Бубањ потоку тренутно затворена а претресају све сва возила која одлазе из престонице.

Ракоњац је као члан тзв. Арканове групе хапшен током полицијске акције “Сабља”. Он је у Аркановој Српској добровољачкој гарди имао чин пуковника и био је телохранитељ покојног команданта на ратиштима, а у Гарди се упознао са Луком Бојовићем са којим је остао дугогодишњи пријатељ.

Његово име помиње се и у плавој и у белој књизи о криминалним клановима црногорске и српске полиције.

Званично, Ракоњац никада није осуђиван, а оптужница за неовлашћено држање пиштоља друга је која је подигнута против њега.

Ракоњац је крајем августа прошле године гостовао у емисији „Голи живот“ под називом “ Аркан је жив” и у којој отворено говори о свом боравку на ратиштима у Хрватској, боравку у Српској добровољачкој гарди, пријатељству и друговању са покојним Арканом, али и дану када је он убијен.

О Ракоњцу се у медијима први пут чуло далеке 2005. године када је против њега Луке Бојовића и још две особе била подигнута оптужница за изнуду. Међутим три године од подизања оптужнице тадашњи Први општински суд је обуставио поступак јер је наступила застарелост предмета.


Извор: А л о

Оставите коментар

Оставите коментар на Повратак мафијашких чистки у Београд

* Обавезна поља