predsednistvo-sns-26-janБЕОГРАД – Предлог о расписивању ванредних парламентарних избора, једногласно подржан на седници Председништва СНС-а. Нисам желео да прихватим понуду Ивице Дачића да буде премијер без избора, рекао лидер напредњака Александар Вучић и додао да ће избори бити одржани 16. марта.

Председништво СНС једногласно је подржало предлог о расписивању ванредних парламентарних избора, саопштио је лидер напредњака Александар Вучић.

Седница Председништва СНС-а

Вучић је рекао да ће ванредни избори бити одржани 16. марта и изразио наду да ће напредњаци од грађана Србије добити, како се изразио, пун мандат.

„Наша жеља (да се одрже ванредни избори) подстакнута је чињеницом да верујемо да Србија може брже, више и боље и да промене не могу да чекају. Немамо ни секунд за губљење, јер људи тешко живе, млади немају посао“, рекао је Вучић.

Вучић је оценио да је Влада Србије урадила много добрих ствари, попут борбе са организованим криминалом и корупцијом, преговорима са Европском унијом, а као њен позитивне тековине навео је и заустављање раста незапослености и одржавање курса динара.

Говорећи о досадашњим коалиционим партнерима, Вучић је рекао да никако не би могао да каже да је Ивица Дачић био лош премијер, али да су постајала одређена ограничења и атмосфера у друштву која је спречавала да се у реформе иде и брже.

Он је навео да је од Дачића имао понуду да буде премијер без избора, али да то није желео да прихвати, јер за тако нешто треба да се пита народ и јер је желео да од грађана добије подршку за визију Србије коју има.

Лидер напредњака није желео да прича о могућим коалицијама, већ је оценио да је прво битно да народ каже своје на изборима, али је навео да ако добије мандат, планира да „уједини што више људи“, како би се решили нагомилани проблеми у Србији.

„Не бавим се техничким стварима“, рекао је Вучић одговарајући на питање ко ће бити носилац листе на државном и градском нивоу.

Говорећи о важним државним пословима, он је рекао да се преговори у Бриселу о односима Беогарда и Приштине настављају већ у понедељак, а да очекује да у Србију од 26. фебруара до 13. марта стигне и мисија Међународног монетарног фонда.

Вучић је рекао да очекује да ће парламентарни избори бити организовани и на Косову и Метохији, као и сваки пут до сада, и додао да борба против криминала и корупције неће стати због предизборне кампање.

Вучић је јуче на Изборној скупштини странке, на којој је поново изабран за председника, рекао да ће предложити Председништву да се провери воља народа.

Од три могућа начина за расписивање ванредних парламентарних избора, најизвеснији је, тврде аналитичари, заједнички образложен предлог који би Влада упутила председнику државе.

Како РТС сазнаје, такав захтев требало би да се нађе пред председником Николићем почетком недеље. Очекује се да ће Николић изборе расписати 29. јануара, како би они били одржани 16. марта, истовремено са изборима у Београду, Неготину и Пећинцима.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Председништво СНС-а једногласно за изборе

* Обавезна поља