rogozin 1Сједињене Државе су забринуте због плана Русије да се наоружа новим и бољим оружјем – оценио потпредседник владе Русије Дмитриј Медведев.

„До пре три године било је много подсмеха поводом стања нашег војно-индустријског комплекса и сви такви су сматрали да ми, у најбољем случају, можемо шерпе да производимо. А сада ствари стоје сасвим друкчије. Сједињене Државе су реално узнемирене поводом наших планова новог наоружавања наших Оужаних снага. А то нису тек планови. То нису пројекти, већ реални обими и реални квалитет произведене војне технике. И једно и друго расте из године у годину” – указао је Рогозин.

Русија је само у прошлој години – указао је – произвела 170 цивилних (42) војних авиона, 289 хеликоптера (30 цивилних), 87 бродова и друге поморске технике, пет подморница (две за Вијетнам).

„Извели смо у космос – открио је Рогозин – 80 свемирских апарата и остварили 52 лансирања ракета-носача са територије Русије и са Бајконура. Лансирали смо десетине интерконтиненталних балистичких ракета. А свему овоме треба додати топове, митраљезе и муницију који су преко били потребни нашим јединицама”.

Према његовим речима, у Русији тренутно функционише 1350 војних фабрика и фирми које се саме технички модернизују.

Рогозин је посебно нагласио:

„Наша нарочита врига су ракете са бојевим главама. Оно што већ производимо и оно на чему радимо, дају ми за право да тврдим да ни савремена ни будућа америчка противракетн одбрана неће бити у стању да доведе у питање убојитост ракета на којима почива наш стратешки потенцијал”.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на ПРО не може угрозити стратешке интересе Русије

* Обавезна поља