protest-telekom1Представници двају синдиката „Телекома“ протестовали су у среду испред Владе Србије тражећи да се хитно заустави продаја овог предузећа. Протест су организовали Јединствени синдикат „Телекома“ и Синдикат „Телекома Србија“ са поруком да је „Телеком“ озбиљна компанија, која успешно послује и да би била „историјска грешка“ кад би је држава продала.

Свој став синдикалци су преточили и у писмо које су оставили пред вратима Владе Србије. Међу аргументима против продаје националног оператера је то што се од њихове добити, како кажу чланови синдиката, пуни републички буџет, компанија инвестира у региону и не узима ниједан динар од државе.

Председници Јединственог синдиката „Телекома Србија“ и Синдиката „Телекома Србије“, Славољуб Кандић и Мирослав Јоксимовић, поручили су на скупу да компанија није за продају, јер добро послује и испуњава све обавезе према држави и грађанима. Јоксимовић је позвао премијера Александра Вучића да „пресече агонију“ и обустави продају, подсећајући да је Вучић док је био у опозицији био противник приватизације „Телекома“.

Противници приватизације су се окупили испред Цркве Светог Марка, одакле су у колони дошли до зграде Владе Србије. Према процени организатора, на скупу испред Владе Србије окупило се око 10.000 људи, а по подацима полиције испред Владе је било око 2.300 људи.

РАЧУНИЦА

Синдикалци су већ упозоравали да је свака понуда мања од 1,7 милијарди евра за куповину дела „Телекома“ заправо гора од оне која је нуђена у мандату Мирка Цветковића. Сада, када је 20 одсто акција у власништву саме фирме, купац 58 одсто државних добија укупно 78 одсто акција компаније. Представници синдиката страхују и да би нови власник могао да отпусти чак 4.000 запослених.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Протест против продаје Телекома

* Обавезна поља