Vladimir-Putin-i-baklja-1МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин упалио је у Москви олимпијску бакљу, што је био знак да олимпијска штафета крене на пут по Русији, који ће се завршити у Сочију, у фебруару, на отварању Зимских олимпијских игара.

На церемонији коју је преносила државна телевизија, Путин је приликом дизања пламена изјавио да „наш заједнички сан постаје стварност

„Данас је радостан и значајан дан. Олимпијски пламен, симбол главног спортског догађаја на планети, симбол мира и пријатељства, стигао је у Русију и ускоро ће кренути на пут око наше огромне земље. Игре ће показати поштовање једнакости и различитости, идеале који су толико испреплетени са идеалима самог олимпијског покрета“, рекао је председник Русије.

Олимпијска бакља започиње 123 дана дуго путовање и прећи ће 65.000 километара пре него што стигне на обалу Црног мора у Сочи, домаћина Игара од 7. до 23. фебруара 2014.

На свом путовању бакља ће, између осталог, стићи на Северни пол, бити спуштена на дно најдубљег језера на свету, Бајкалског, и бити послата на међународну свемирску станицу.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин подигао олимпијску бакљу

* Обавезна поља