djilas-i-vuccichБЕОГРАД – Потпредседник Владе Србије Александар Вучић прихватио је данас позив председника Демократске странке Драгана Ђиласа на ТВ дуел, али је затражио да у њему учествују и лидери опозиције из Демократске странке Србије и Либерално-демократске партије.

„Иако сам тренутно веома заузет, спреман сам да се одазовем позиву господина Ђиласа. Само тражим да то буде дуел са свом тројицом лидера опозиције, дакле са Ђиласом, али и Јовановићем и Коштуницом. Нека сва тројица седну преко пута мене и кажу шта замерају новој влади, а ја им обећавам да ћу одговорити на сва њихова питања”, рекао је Вучић за београдски лист Информер од понедељка.

Председник ДС-а Драган Ђилас позвао је Вучића на ТВ дуел након што је потпредседник владе споменуо његово име говорећи о великом дефициту и јавном дугу Србије.

„Реците ми тог генија који може то (проблем дугова) да реши пре 2016. године. Јел’ то можда Ђилас? Јел’ решење оно што је он урадио у јавним предузећима у Београду?! Па закукаће цела Србија кад за месец дана буду познати биланси градских јавних предузећа”, рекао је Вучић.

Ђилас, који је смењен са места градоначелника Београда, на те је критике одговорио да је спреман да Вучићу „у четири ока” објасни како да реши питање дугова државе.

Ђилас: Ако неко има нешто да каже, нека каже одмах

Градоначелник у техничком мандату Драган Ђилас наставио је данас да полемише са вицепремијером Алекандром Вучићем, од којег тражи да одмах изнесе податке о пословању грqадскигх јавних предузећа и тврди да Србија „кука” због оног што се ради последњих 15 месеци.

Ђилас је новинарима рекао да сва градска јавна предузцећа, осим Центра „Сава” и „Југоконцерта”, успешно послују „у ситуацији која је скоро немогућа” и да „ако неко има нешто да каже поводом тога, то треба да уради одмах, а не да чека месец дана”.

Реагујући на изјаву првог потредседника владе Александра Вучића да ће „Србија закукати када за месец дана буду познати биланси градских јавних предузећа и града Београда”, он тврди да Србија већ кука због онога што је урађено у претходних 15 месеци.

„Ако неко има нешто да каже то треба да каже одмах данас или сутра и нема потребе да чека месец дана, ако већ данас нешто зна, а ако не зна, не знам како може да каже да ће знати тек за месец дана”, рекао је Ђилас.

Он је нагласио да „не воли превише то кукумавчење и лелекање” и да више воли да јуди раде и да имају резултате.

Ђилас је након обиласка Бизнис инкубатора Канцеларије за младе додао да „данас кука и 475.000 пензионера који су остали без 13. пензије, која је тако громогласно уведена пре годину дана”.

Он је међутим, нагласио да Град функционише нормално у ситуацији која баш није нормална за град.

 


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на ТВ дуел уз услове

* Обавезна поља