SLOBODAN-RADULOVICБЕОГРАД, 20. децембра (Танјуг) – Бивши директор „Ц маркета” Слободан Радуловић, оптужен у оквиру поступка против такозване стечајне мафије, изјавио је данас да намерава да се врати у Србију и изнесе доказе против власника „Делте” Мирослава Мишковића за „највећу пљачку грађана Србије”.

„Враћам се, имам намеру да дођем и изнесем своју одбрану слободно на суду, моји адвокати се договарају да ми се омогући да на суду изнесем своју одбрану и да докажем да иза политичке оптужнице против мене стоји Мишковић”, изјавио је Радуловић телевизији Пинк.

Радуловић, који се налази у бегству од 2006. године, а у програм тв Пинк се укључио телефоном из Шпаније, објаснио је да се до сада није вратио у Србију због тога што је правосуђе било под контролом Мишковића, бивше министарке правде Снежане Маловић и бившег председника Бориса Тадића, због чега није могао да рачуна на фер суђење.

„Мишковић је у то време био најмоћнији човек у Србјии и нисам имао никакву шансу да у таквој Србији докажем истину”, рекао је Радуловић, који је додао да се плашио и за свој живот.

Радуловић је прецизирао да је сасвим јасно да нису постојали никакви услови да може слободно да се брани и слободно изнесе ставове на суду, јер је све „било контолисано од стране Мишковића преко Маловићке и суда који није био самосталан и није доносио самосталне одлуке”.

„Да сам остао у Београду, после моћи коју је имао Мишковић, питање је за мене било да ли би завршио као Мика Брашњовић који је у опроштајном писму за смрт оптужио Мишковића”, рекао је Радуловић.

Радуловић је рекао да због уверења да је Мишковић у то време био најмоћнији човек у земљи није имао никакву шансу да у таквој Србији докаже истину и да је био потпуно сигуран да би његов живот угрожен да је остао у Србији јер је „стао на пут Мишковићу”.

Истина о Ц маркету је, како је рекао, оно што погађа интересе Мишковића и удара у њих и доказује огромну спрегу коју је Мишковић направио са политичарима да би дошао до „Ц маркета”.

Преузимање „Ц маркета” је, како је рекао, био услов свих услова да Мишковић може да организује највећи монопол у трговини и преко тог монопола с једне стране потпуно уништи све мале добављаче у Србији, а с друге стране преко монополских цена направи највеху пљачку грађана Србије.

„Мишковић зна шта ја све знам, а то што ја све знам је највећи проблем Мишковића. Никада се не би могао направити монопол у трговини Србије да Мишковић на незаконит и коруптиван начин уз помоћ државе није преузео Ц маркет”, рекао је Радуловић.

На питање зашто се сада враћа у Србију, Радуловић је одговорио да се у последњих годину дана доста тога променило, али да промене у тужилаштву и судству нису могле да се догоде тако брзо.

Како је рекао, требало је време да се створе услови, а, како сматра, сада се ти услови полако успостављају и зато његови адвокати и он сам преговарају да дође и да се брани на суду да би доказао потпуну истину о начину на који је Мишковић преузео „Ц маркет” и ко су му били помагачи „у тој невиђеној пљачки која је организована преко Ц маркета”.

Приватизација „Ц маркета” је један од 24 спорна случаја приватизације.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на И Радуловић би да се „пере“ кроз Мишковића

* Обавезна поља