Sasa-Radulovic-foto-Milena-Djordjevic-21БЕОГРАД – Министар привреде у оставци Саша Радуловић изјавио је данас да када је ушао у Владу Србије није имао политичке амбиције, и да је пре тога годинама писао о реформама и био критичар претходних министара финансија и привреде.

Он је на блогу објављеном на сајту Б92 написао да је годинама указивао да су Србији потребне дубинске реформе свих сегмената друштва – економске и пореске политике, јавних предузећа, пензионог система, здравства, правосуђа, образовања, културе, целог јавног сектора, државне управе и институција система.

„Једино што ме је интересовало, и што ме и даље интересује, јесте да се спроведу реформе. Приликом уласка у владу нисам имао никакве политичке амбиције. Предлагао сам да све непопуларне ствари преузмем на себе, а да све добре ствари преузму други“, написао је Радуловић.

Он је нагласио да у друштву постоји много већа подршка грађана реформама, него што су политичари спремни да реформишу, јер тако губе привилегије.

„Грађани очигледно осећају да овако више не може, а то је потврдила и анкета која је спроведена средином децембра и која показује да готово 60 одсто испитаних подржава измене Закона о раду, преко 70 одсто подржава укидање субвенција, преко 75 одсто подржава смањење намета на рад“, навео је Радуловић.

Он је истакао и да је тек након истраживања јавног мњења средином децембра, политички почео да размишља.

Потсетио је да је у Владу Србије као министар привреде ушао 2. септембра 2013. на предлог Александра Вучића кога је упознао годину дана раније приликом гостовања у Утиску недеље, а након тога га није ни видео ни чуо до телефонског позива који је добио почетком августа прошле године.

„Имао сам два састанка са Вучићем пре прихватања понуде да уђем у Владу. Оба су трајала 20-так минута. На првом састанку сам му рекао да су кључне ствари које морамо да урадимо: смањење намета на рад, закони о стечају, приватизацији, раду и планирању и изградњи. Због ових реформи сам ушао у владу“, написао је Радуловић.

Он је истакао да му је очигледно да су реформе напуштене и да до њих неће ни доћи, додајући да осим реформи Министарства привреде и Министарства културе, о којима јавност мало зна, других реформи није ни било.

„Реформе нису у интересу странака које су изградиле овај паразитски систем који изједа друштво. Његове темеље су поставиле претходне владе. Ова је само наставила у истом стилу. Вучић је велико разочарење за мене. Посебно због медијског блата у коме држи Србију“, навео је министар привреде у оставци.

Радуловић је додао и да понашање након његове оставке такође много говори о менталном склопу.

„Не постоји политичка воља да се размонтира овај паразитски систем због кога сви грађани живе лоше. Уместо реда, рада, одговорности, ми се опет окрећемо чуду. Арапско чудо, кинеско чудо, бесплатне милијарде, тајни уговори без тендера, дилови, укратко бесплатан ручак на туђи рачун. Ово је озбиљно време. Потребни су нам озбиљни људи. Потребне су нам суштинске и истинске реформе. Доста је било маркетинга“, казао је Радуловић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Радуловић – Вучић држи Србију у медијском блату

* Обавезна поља