raul-kastro 1ХАВАНА – Кубански председник Раул Кастро биће још један мандат на челу Комунистичке партије, саопштила је данас та странка после тродневног конгреса, који се одржава једном у пет година.

На конгресу је такође одлучено и да ће други високи страначки званичници задржати своје позиције, упркос томе што је Раул Кастро у недељу предложо старијим члановима своје странке који се надају унапређењу да се „уместо тога играју са унучићима”, јавио је Ројтерс, преноси Танјуг.

Кубански државни медији наводе и да је свечаном затварању конгреса присуствовао лидер кубанске револуције Фидел Кастро.

За разлику од свечаног отварања, затварање се не преноси уживо на кубанској државној телевизији, а државни медији за сада нису објавили слике Кастра, који има 89 година.

На конгресу су изабрани први и други секретар Комунистичке партије, што су две највише позиције у странци. Други секретар је Хосе Рамон Машада Вентура.

Фидел Кастро, који ће у августу напунити 90 година, повукао се 2008. после озбиљне болести, након чега је дошао на власт Раул, који је увео ограничење лидерима на два петогодишња мандата, а тек ће се видети да ли ће то ограничење бити и испоштовано.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Раул Кастро и даље на челу КП Кубе

* Обавезна поља