andrej fajgeljСрпске избеглице су спасавале голи живот. Мигранти траже бољи живот, пробирајући државе са највећим стандардом.

„Исти као наше избеглице”. Под тим изговором у Србији пролази планетарна медијска пропаганда у корист таласа миграција. Али, као и читава пропаганда, и та тврдња је манипулација.

1. Српске избеглице нису имале медијску пропаганду иза себе. Слике деце се нису масовно користиле да широм света изазову максимално сажаљење према њима. Напротив, медијска пропаганда се користила против српских избеглица.

2. Српске избеглице нису остављале породице иза себе. Већина миграната су мушкарци. Себе спасавају, а жене и децу остављају непријатељу?

3. Српске избеглице нису биле дезертери. Таласи избеглица из Крајине и са Косова уследили су тек након слома војске и државе. Зашто војно способни мигранти не остану да се боре против Исламске државе?

4. Српске избеглице су бежале у прву земљу. Мигранти се селе преко пола света.

5. Српске избеглице су ишле саме. Мигранте превози мафија.

6. Српске избеглице су ишле из опасности у безбедност. Већина миграната иду обратним путем. То је случај и трагичне породице Курди, која није била у опасности пре него што је ризиковала прелазак мора у рукама мафије, и удавила се.

7. Српске избеглице су спасавале голи живот. Мигранти траже бољи живот, пробирајући државе са највећим стандардом.

srpske izbeglice-migranti

8. Српске избеглице нису биле агресивне. Мигранти се сукобљавају са полицијом кад покушава да их легитимише, бацају жене и децу на пругу кад им зауставе воз.

9. Српске избеглице се нису лажно представљале. Без преваре, били су то заиста Срби избегли од рата и етничког чишћења. Мигранти се представљају као сиријске избеглице, уствари долазе из разних делова света, од Нигерије до Бангладеша, где уопште нема рата. Многи само користе мигрантску кризу да би прешли границе без контроле. Ту спада огроман број економских миграната, али и хиљаде терориста Исламске државе. Статистички, особина које одликује највећи део миграната није угроженост ратом у Сирији, већ чињеница да су војно способни мушкарци муслиманске вероисповести.

10. Српске избеглице су дошле код својих. Неевропски мигранти насељавају Европу, муслимани насељавају хришћанске земље (што се у исламу назива хиџра). Зашто не насељавају много ближе муслиманске земље Залива?

Пропаганда међународних медија диктира сажаљење за муслиманске миграције – ни реч против не сме да се чује. Са друге стране, цензурише сажаљење за православне избеглице са Косова, из Крајине, из Донбаса – ни реч о њима не сме да се чује.

Једна ствар ипак повезује православне избеглице и муслиманске мигранте: улога НАТО у покретању ратних дејстава у Крајини, на Косову, у Донбасу и Сирији.


Извор: Блог Андреја Фајгеља

Оставите коментар

Оставите коментар на Разлози зашто мигранти нису као српске избеглице

* Обавезна поља