nikolic-dacic-vucic 2Ванредни избори о којима се интензивно говори све су мање реална опција, сазнаје Данас у круговима који комуницирају са Владиним структурама. Уместо њих, према овим сазнањима, премијер Вучић извршиће реконструкцију своје Владе.

Главни противник идеје о изборима по свему судећи јесте Међународни монетарни фонд, који сматра да би изборна кампања пореметила ритам неопходних реформи, и закочила и одложила реформске процесе који су у току. ММФ процењује да би избори били непотребно губљење времена. Ако би се премијер Вучић одлучио на тај корак – Председништво његове странке овластило га је да он донесе одлуку, премда је став овог највишег партијског органа да су избори потребни – у том би случају ММФ наводно на извесно време замрзао своју подршку, док се не рашчисти ситуација. У питању је суштинска дилема, преноси Данасов извор.

У нашој политичкој клими далеко је занимљивија, међутим, прича о реконструкцији Владе. Према истим круговима, Дачић би испао из Владе, али се не спомиње нико ко би га наследио на месту шефа дипломатије. Верује се да се тиме отвара могућност да премијер у своје руке узме и послове министра спољних послова. Зорана Михајловић остала би без функције, са теретом „афере Златибор“, као и министар одбране Братислав Гашић, на чијем је месту виђена Јадранка Јоксимовић. За њега се тражи место у дипломатији.

Вулин би, према овој комбинацији, узео функцију министра унутрашњих послова, док би Стефановић у том случају прешао у Београд, на место градоначелника. Мали би и даље остао човек од Вучићевог највишег поверења, само на неком другом положају. Говори се, такође, да има још један број министара који нису у стању да испуне базичне задатке, али они нису предмет ових спекулација.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Реконструкција уместо избора

* Обавезна поља