sednica-vlade3-foto-fonet_fБЕОГРАД – Реконструисана Влада Србије имаће 18 министарстава, саопштено је данас после седнице Владе на којој је усвојен Предлог измена закона о министарствима.

Влада је упутила захтев за ванредно заседање Скупштине Србије на којем ће бити разматран тај предлог закона.

На данашњој седници Влада је усвојила Акциони план за споровођење националне стратегије за борбу против корупције за период до 2018. године.

Влада је разрешила и конзула Србије у Чикагу Деска Никитовића.

Владу ће чинити Министарство унутрашњих послова, Министарство спољних послова, Министарство финансија, Министарство одбране, Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе, Министарство привреде, Министарство саобраћаја, Министарство грађевинарства и урбанизма, Министарство правде и државне управе, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Владу ће чинити и Министарство здравља, Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине, Министарство културе и информисања, Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања, Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, Министарство омладине и спорта и Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Усвојен Акциони план за Стратегију против корупције

БЕОГРАД – Влада Србије на седници усвојила је Акциони план за споровођење Националне стратегије за борбу против корупције за период до 2018. године, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Национална стратегија за борбу против корупције, коју је Скупштина Србије усвојила прошлог месца, има циљ да омогући стратешко планирање и стварање ефикасног антикорупционог система у Србији у наредних пет година.

Тим документом у борби против корупције дефинисана су начела владавине права, нулте толеранције на корупцију, одговорности, свеобухватне примене мера и сарадње свих нивоа власти, као и начела ефикасности и транспарентности.

Акциони план предвиђа прецизне рокове за испуњење циљева предвиђених Сртатегијом, као и конкретне мере и задужења институција система одговорних за спровођење активности у борби против корупције.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Реконструисана Влада са 18 министарстава

* Обавезна поља