izbori kutije01Републичка изборна комисија (РИК) одобрила је данас захтеве за увид у изборни материјал, као и захтеве за издавање фотокопија записника о раду бирачких одбора, који су поднеле коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ, Српско-руски покрет и Бошњачка демократска заједница Муамера Зукорлића.

Листа Борис Тадић, Чедомир Јовановић – Савез за бољу Србију поднела је РИК-у захтев за увид у изборни материјал и захтев за фотокопију записника о раду бирачких одбора.

Српско-руски покрет поднео је захтев за издавање фотокопија записника о раду бирачких одбора, док је Бошњачка демократска заједница Санџака Муамера Зукорлића поднела захтев за увид у изборни материјал и захтев за издавање оверених фотокопија записника о раду бирачких одбора.

Републичка изборна комисија (РИК) поништила је данас изборе на по једном бирачком месту у Врању и Јагодини, због изборних неправилности, где ће избори највероватније бити поновљени за седам дана.

Одлуку о понављању избора и распуштању тих бирачких одбора РИК ће, према најави председника Дејана Ђурђевића, донети сутра.

Како је рекао, избори на та два бирачка места највероватније ће бити одржани у року од седам дана.

РИК је усвојила приговор на нерегуларност избора на бирачком месту 24 у Врању, где је примећено да неколико гласача убацују у кутију листиће које су донели са собом.

Такође, усвојен је и приговор о гласању на бирачком месту 57 у Јагодини, где је гласање прекинуто након инцидента, када је члан бирачког одбора испред листе СРС у проширеном саставу поломио гласачке кутије. Одбијени су два приговора на изборни процес у Блацу и у Бору.

rik-sednica_pok_0904

Избори се, за сад, понављају на седам бирачких места

Парламентарни избори ће бити поновљени, осим у Јагодини и Врању, на још пет бирачких места на Новом Београду и Нишу, одлучила је данас Републичка изборна комисија.

Избори ће бити поновљени на једном бирачком месту на Новом Београду и на четири бирачка места у Нишу.

На седници РИК-а усвојен је приговор Милице Станковић из Београда о неправилности у поступку спровођења гласања на бирачком месту 22 на Новом Београду.

Гласање ће бити поновљено по приговору Слободана Игњатовића из Ниша због неправилности на бирачком месту 4 у општини Медијана.

РИК је, такође, прихватио његов приговор због неправилности у поступку спровођења гласања на месту 28 у општини Палилула у Нишу.

Усвојен је и приговор Светозара Везенковића из Ниша због неправилности у поступку спровођења гласања на месту 13 у општини Пантелеј у Нишу, као и приговор на месту 16 у истој општини.

РИК би до 20 сати требало да одлучи о још око 55 приговора.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на РИК решавао по приговорима

* Обавезна поља