krim-granicaСЕВАСТОПОЉ – Наоружане особе ушле су камионом у базу украјинске војне јединице противваздушне одбране у Севастопољу на Криму и преузели су контролу над објектом без испаљеног метка, рекао је новинар агенције Ројтерс са лица места. Украјинска новинска агенија Интерфакс потврдила је да руске снаге ушле су у украјинску војну базу у Севастопољу.

Претходно је јављено да је камион прошао кроз капију и да су нападачи упали у базу, али дописник агенције Ројтерс наводи да нема никаквих трагова оштећења на капији.

Интерфакс наводи, цитирајући официра на дужности и украјинско министарство одбране, да је руски војни камион стао код улаза у базу у којој је стационирано око 100 војника.

Украјинско министарство одбране наводи да има око 20 „нападача“ који су бацали шок бомбе. Украјински војници забаракадирали су се у касарни, а њихов командант
је почео преговоре, наводи Интерфакс.

Крим пооштрио контролу границе

Влада Аутономне Републике Крима објавила је да ће појачати обезбеђење своје границе према „регионима Украјине“.

Ово фактички значи успостављање међудржавне границе између Крима и остатка Украјине. Утолико пре што је званични Симферопољ истовремено саопштио да ће појачати „снаге самоодбране“ које контролишу једина два прелаза (Перекопски и Чонгарски) између полуострва и континенталног дела Украјине.

Анонимни извор из владе Крима открио је да ће одбрана границе бити подигнута на нови ниво до 10. марта. И нагласио да поменуте прелазе тренутно чувају припадници народних дружина из околних насеља и специјалци из јединице „Беркут“. Укупно. Око 1000 људи.

Они играју и улогу граничара.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Руси заузели базу у Севастопољу

* Обавезна поља