slobodan samardzic dssБЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Самарџић изјавио је данас да још није одлучио да ли ће прихватити кандидатуру за лидера ДСС на страначким изборима заказаним за 4. октобар и истакао „да не може да одбије, али ни да је прихвати тако одмах“.

Самарџић је на конференцији за новинаре рекао да му је велика част што је Покрајински одбор ДСС са Косова и Метохије предложио да он буде кандидат за лидера странке, али наводи да је то интерни страначки процес и да ће одлучити после консултације унутар ДСС.

Самарџић је оценио да је Влада Србије на „погубном путу“ када је реч о државној политици, посебно апострофирајући однос према Косову и Метохији.

– Могу да причају колико хоће да неће признати независност Косова, али сваким кораком то чине – рекао је Самарџић и навео пример одлуке Србије да прихвати Косово као равноправног члана у Процесу сарадње у Југоисточној Европи.

Самарџић је рекао да министарка Кори Удовички није ставила вето на такво учешће Косова, нити је поштован споразум који је потписао Борислав Стефановић о представљању Косова са звездицом и фуснотом.

Према његовим речима, ДСС верује да ће се после јавне раправе о надлежности Уставног суда да одлучује о Бриселском споразуму, то тело изјаснити као надлежно.

– Независни правни експерти, њих пет, доказали су да су Бриселски споразум и пратећи документи, обавезујући правни акти који подлежу оцени уставности – рекао је  Самарџић и као жалосно оценио понашање власти на тој расправи.

Самарџић се осврнуо и на изјаву председника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза да ће за санирање последица поплава бити преусмерено 30 милиона евра из ИПА фондова.

То значи да нема ниједног новог евра који ће Србија добити од Европске уније на име помоћи за поплаве, рекао је Самарџић.


Извор: ФоНет

Коментари

Један коментар на Самарџић – Влада на погубном путу

Оставите коментар

Оставите коментар на Самарџић – Влада на погубном путу

* Обавезна поља