giziБЕРЛИН – Западне санкције против Русије су лажни пут – упозорио је лидер немачке опозиционе Леве партије Грегор Гизи.

Он је истовремено и лидер лево оријентисаних посланика у Бундестагу, а упозорио је: „Русија сигурно неће оставити без одговора санкције Европске уније и САД. Ако ствари дођу до реалних економских санкција – на губитку ће бити пре свега грађани Европе.

„Посебно ће се на удару наћи Немци. Американци много мање, зато је њима лако да позивају на санкције и сличне ствари. Санкције нису решење. Сада нам је свима потребна дипломатија, дипломатија и дипломатија” – подвукао је Гиза.

Према његовим речима, Запад је себи дозволио после распада СССР озбиљне грешке поводом Русије и њене политике.

„Запад је већ био поверовао да више не мора поштовати међународно право, нити суверенитет и територијалну целовитост држава. А, кад је Русија, у питању прекршио је и обећање да се НАТО неће ширити на Исток. Зато Запад треба да призна своје грешке и да гради нове односа са Москвом” – уверен је Гизи.

Највећа грешка ипак је – закључио је немачки политичар – пропуштање прилике да се направи заједничка Европа која не би била без Русије и против Русије, већ са њом.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Санкције су лажни пут

* Обавезна поља