vucic-dodikБЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да влада мора да ради као један тим, да то неће бити ни руска ни немачка влада, већ српска, која ће водити рачуна о интересима грађана Србије.

„За коју политику мислите да би била боља. Хоћете да уведемо санкције Русији, да кажемо да подржавамо нарушавање териритујалног интегритета, чиме бисмо се одрекли Косова, или да окренемо леђа Европској унији”, упитао је Вучић коментаришући спекулације које су се претходфних дана појавиле и медијима на тему састава будуће владе и утицаја страних сила на то питање.

Моја идеја је да имамо најбољу могућу владу, а не да имамо успех једне странке, да оформимо најбољи могући тим, за то није довољна једна странка ни пет, већ треба да се узму најбољи људи у Србији, навео је Вучић.

Он је додао да су се претходних дана бавили писањем програма и планова за Србију, а да ће се након тога бавити људима који желе да виде озбиљну и одговорну Србију, те да ту неће бити простора за било какву трговину.

„Размишљамо како да Србију уредимо на најбољи могући начин, влада мора да ради као један тим, те да буде способна да у теским условима доноси најбоље одлуке и постиже оптималне резултате”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре након сусрета с председником РС Милорадом Додиком.

Вучић: Увек ћемо штитити стабилност Републике Српске

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија поштује Дејтонски споразум и целовитост Босне и Херцеговине и да ће на свом путу ка чланству у ЕУ чувати своју стабилност, али и да ће „увек штити стабилност и општанак Републике Српске”.

Вучић, који се данас састао са председником републике Српске Милорадом Додиком, рекао је на конференцији за новинаре да је покренуто више питања у оквиру економске сарадње, пре свега у области електропривреде и веће искоришћености капацитета Дрине, подразумевајући и оне туристичке.

Додик је, додао је први потпредседни, покренуо и тему о посебном краку гасовода у оквиру Јужног тока, у склопу тога разговараће се и са владом БиХ, мада га је председник РС, како је навео Вучић, обавестио да је могуће да одговор буде негативан, у ком би случају био отворен пут да се такав договор направи са РС.

„Покушаћемо ипак да пронађемо заједничко решење, разговараћемо и са владом БиХ”, рекао је Вучић.

Додик је покренуо и питање истог статуса припадника српског народа у РС и БиХ као што га има хрватски народ, а то је питање држављанства, на које ће, навео Вучић, власт у Србији одговорити у најскорије време.

Осим о економској сарадњи разговарало се и о заједничком тиму Србије и РС за обележавању стогодишњице Првог светског рата, док о блискости две државе, како је навео Вучић.

„Србија се налази на путу ка чланству у ЕУ и Србија ће чувајући своју стабилност увек штити стабилност и општанак РС поштујући Дејтон споразум, а чиме нећемо угоражавати ничије право”, истакао је Вучић пожелевши пуну стабилност политичку и економску и БиХ и РС, уверен „да ћемо на много тога на политичком нивоу сада још јаче и снажније моћи да одговоримо”.

Додик: Интересује нас моћна и јака Србија

БЕОГРАД – Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да Републику Српску интересује моћна и јака Србија, истичући да је сада она и добила моћну власт и институције које се „неће трошити на питања сталних политичких препуцавања”.

Честитајући лидеру СНС Александру Вучићу на бриљантној победи, Додик је на конференцији за новинаре рекао да она представља „важно политичко освежење”.

„Као лидер СНСД у Републици Српској прихватио бих да се са СНС потпише договор и заједнчка сарадња на питањима која би требало да решавају органи једне и друге земље”, рекао је Додик.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и Додик о Србији и Српској

* Обавезна поља