ssp-300x185Инцидент који се догодио на високоризичној фудбалској утакмици Србија-Албанија није само политичка провокација и непријатан ексцес већ и тежак безбедносни пропуст оних служби који се баве обавештајним и контраобавештајним радом.

Срамотно је и незамисливо да безбедносне и обавештајне службе државе Србије нису имале никаву информацију о планираним активностима, припреми и употреби беспилотне летелице која је изазвала ексцес носећи заставу Велике Албаније.

Беспилотна летелица је уместо заставе Велике Албаније могла да буде наоружана експлозивним средствима, хемијским или биолошким оружјем које је могло бити употреблјено против државника највишег ранга, фудбалера, полицајац или грађана који су били на стадиону.

Овакав чин добро увежбаних и обучених лица, који су поред српских служби безбедности и полиције извеле добро осмишлјену политичку провокацију у срцу Београду, уз употребу најмодерније технике и беспилотне летелице, отвара многа питања међу којима су и она о обучености и припремлјености Србије да се избори са могућим терористичким претњама и акцијама.

Синдикат српске полиције, као струковно удружење професионалаца, изражава велику забринутост за безбедност својих чланова, полицијских службеника а пре свега грађане Србије који су могли бити објекат терористичког напада уз употребу предметне летелице.

Неопходно је да државни органи деталјно испитају читав случај и утврде одговорност и пропуст служби и лица која су биле надлежна да овакве инциденте спрече.

Београд, 15.10.2014. године
Председник Синдиката
Глишо Видовић


Извор: Синдикат српске полиције

Оставите коментар

Оставите коментар на Саопштење Синдиката српске полиције

* Обавезна поља