Sasa-Radulovic-foto-Milena-Djordjevic-21БЕОГРАД – Бивши министар привреде Саша Радуловић неће као што се спекулисало основати нову странку, али ће формирати листу састављену од привредника са којом ће изаћи на мартовске изборе, сазнаје Данас. Састав листе још је непознат, а изборни слоган, могуће је и назив листе, биће „Доста је било!“

То је, иначе, реченица којом је Радуловић неколико недеља пред крај свог мандата, углавном завршавао саопштења за јавност, што сведочи да је о овом кораку размишљао још док је био активан члан Владе Србије. Радуловић јуче није био доступан за изјаве медијима, али извор који му је близак за наш лист тврди да ће већ током ове недеље бити познати детаљи из изборног програма.

„Радуловић ће саставити листу групе грађана са интересантним и изненађујућим именима. Биће ту и привредници, али и више других. Знаће се све ускоро, у току недеље“, потврђује наш саговорник.

Он објашњава да је спектар гласова на које се рачуна врло широк, „од привредника до белих листића“, а додаје и да је „онлајн заједница такође веома потентна“. Са програмом који понуди Радуловић ће тако покушати да уђе у Скупштину како би као посланик утицао на темпо и структуру реформи. Уколико то не успе, планови су да се до следеће изборне кампање „остане на окупу“, а да се ради углавном са послодавцима како би се кроз ванинституционални притисак натерала власт да промени пословни амбијент.

Подсетимо, после сукоба који је бивши министар привреде имао у Влади Србије због одлагања реформи, као што је и најављивао, дао је оставку пре десетак дана, а одмах потом је премијер Ивица Дачић то проследио Парламенту, који је, у исто време, због расписаних избора био распуштен. У том тренутку се већ увелико говорило да је Радуловић почео све припреме око оснивања нове странке, чак се помињало да је у игри и министар културе Иван Тасовац, али то у овом тренутку још није извесно.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Саша Радуловић иде на изборе

* Обавезна поља