rusija-volgogradТЕХЕРАН – Саудијска Арабија је непосредно умешана у терористичке нападе на територији Руске Федерације, објавила је иранска полузванична информативна агенција ФАРС, позивајући се на анонимног представника Федералне службе безбедности Русије.

ФАРС тврди да му је тај официр ФСБ рекао је да су руске специјалне службе до тог сазнања дошле прикупљајући доказе о припремама терористичких напада уз учешће „црних удовица“ у Волгограду. Документи којих су се домогли наводно доказују постојање сложене мреже врбовања и припреме терориста са каналима који воде и према Великој Британији, Уједињеним Арапским Емиратима, Турској и Либану.

Прикупљени материјали предати су и председнику РФ Владимиру Путину.

У њима се, као главни инспиратор терора који пружа најразличитију подршку „црним удовицама“, укључујући и финансијску, именује Саудијска Арабија.

Исти извор ФАРС-а тврди да су необориви докази о умешаности Ријада у терористичке нападе и закључује да ће Русија, вероватно, „задати одлучан узвратни ударац“ тој монархији.

Иранска агенција наводи да је раније било мишљења да је шеф саудијске обавештајне службе принц Бандар бин Султан наредио да се изведу терористички напади у Волгограду након што је руски лидер Владимир Путин одбио предлог да се председник Сирије Башар Асад лиши подршке Москве у замену за велике послове у области нафте и гаса.

У два терористичка напада – 29. и 30. децембра – погинуло је 35 људи.

Оставите коментар

Оставите коментар на Саудијци умешани у волгоградски тероризам

* Обавезна поља