krivokapic480ПОДГОРИЦА – Лидеру Демократске партије социјалиста и премијеру Милу Ђукановићу Социјалдемократска партија (СДП) јуче је поручила да је он готово патолошки опседнут СДП-ом и Ранком Кривокапићем. Овакво реаговање уследило је као одговор на премијерове оптужбе, дан пре, када је саопштио да Кривокапић „трагикомично брани своју функцију” председника парламента и да је „политички рекеташ”.

„Поред опседнутости сопственим ’бизнисом’ и гомилањем транзиционог богатства, разумемо и његову опседнутост партијом коју, и поред свих прљавих и подземних покушаја, није успео да сруши и уништи на начин како је уништио многе пре нас. То је исти начин на који је учествовао у срамној политици етничког чишћења и пуњења Караџићевих и Младићевих тенкова како би, како је рекао, био ’задовољан територијама које тамо држимо’. То је исти начин на који је похарао црногорску економију и напунио џепове својих приватизатора и најближег окружења”, поручују из СДП-а.

Партија Ранка Кривокапића јуче је поручила да Ђукановић треба да поднесе оставку.

„Јуче смо у Колашину сазнали да је частио своје тајкуне са 400 милиона евра народног новца из државне касе – пореског дуга. Од тога се могло направити десетак клиничких центара и десетине болница. Но, зато је довео здравље овог народа на задње место у Европи. Има ли веће трагедије кад једна држава не може лечити ваљано своје грађане – кад је сат лекара плаћен мање од сата рада кућних помоћница његових тајкуна”, наводе у одговору Ђукановићу његови вишедеценијски коалициони пријатељи из СДП-а.

krivokapic-djukanovic

„О одбрани столице”, каже даље СДП, „говори човек који краде посланике како би како-тако скрпио своју столицу која стоји на две ноге. О одбрани столице говори човек који је по оцени и домаће и међународне јавности заробио државу. О одбрани столице говори човек који је постао талац власти без које не може замислити ни дан свог живљења.”

СДП поручује да „човек који је променио четири државе и неколико господара, који је мењао и нације и идеологије, а при томе све време остајао у фотељи последњи, не само у Црној Гори и Европи, већ и шире глобално, заједно са Мугабеом, који може о томе говорити”.

„Трагикомично је и са коликим жаром Ђукановић брани своје војнике са Јавног сервиса, којима чак пише и саопштења која се читају на фамозном Дневнику 2, ТВ Бастиље. Све је ово трагикомично, али изнад свега дубоко потцењивачки према здравом разуму сопствених грађана. Грађана који су за Ђукановића били и јесу само број. Број који је некада слао у рат и погибију, а данас број са којим намиче тзв. изборне победе”, додају на крају реаговања из СДП-а. „Оно што је добро јесте што се самовлашћу ближи крај, јер самовлашћу нема места у ЕУ и НАТО. Са самовлашћем Ђукановић може код поменутог Мугабеа или на панамске офшор дестинације са којих он и његови приватизатори цеде црногорску економију.”


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на СДП оптужује Ђукановића

* Обавезна поља