selakovic 1БЕОГРАД – Министар правде Никола Селаковић изјавио је данас да није истина да је био нападнут у Крупњу, али да јесте било метеж.

„Било је извесних метежа у Крупњу од стране људи из једног насеља које је било прилично погођено поплавом. Они су били у алкохолисаном стању и насрнули су на полицију, али у том тренутку ја сам већ био отишао из Крупња“, рекао је Селаковић за ТВ Пинк.

Селаковић је рекао да је потребно обавити дезинфекцију и да ће стручњаци на терену проценити на који би начин она требало да се обави, а уколико је потребно да је обаве АБХО јединице, Војске Србије, онда је потребно сачекати те јединице.

Потребно је сачекати те јединице да по правилима службе обаве ту дезинфекцију и да тек, када се обави та дезинфекција, људима дозволи да приђу својим кућама, а грађани би, почев од самог штаба, требало да сви да слушају та упутства, објаснио је Селаковић.

Селаковић је рекао да су се људи углавном опирали одласцима из куће, што је резултирало да на крају, када сами схвате да морају да оду из куће, буде касно екипама да дођу до њих.

„Молим их да се стрпе да не доводе здравље своје, својих најближих и своје деце и животе у питање“, поручио је Селаковић.

„У таквим крајевима брдско планинским, где су прорадила клизишта, никада не знате када ће клизиште да крене и изузетно је важно због њихове безбедности да не прилазе кућама нарочито кућама које су угрожене“, нагласио је Селаковић.

Он је указао на контакт телефоне на које је могуће пријавити различите нестанке и угроженост људи и потребу за евакуацијом и да би грађани могли да пријаве оне који покушавају да злоупотребе ситуацију и повећају цене производа да би се обогатили.

„Ако сте видели и затекли некога како нешто краде како нешто обија, а имате могућност да га задржите, то треба да урадите и да позовете полицију“, поручио је Селаковић.

„Ненормално је понашање да ви у оваквим условима повећавате цену воде и хлеба 100 пута“, додао је Селаковић.

Станислава Пак – Оправдано незадовољство грађана

Београд/Крупањ – Саветница председника Србије за медије Станислава Пак-Станковић изјавила да у општини Крупањ има људских жртава и да кризни штаб није дорастао ситуацији.

Председник Томислав Николић данас је стигао у Крупањ да би уручио помоћ становницима тог града на западу Србије, где ће обићи и више локација на подручју те општине.

„Грађани су с правом незадовољни и не устежу се да искажу незадовољство“, рекла је Станислава Пак Станковић агенцији Бета.

Она је казала да су поплављена подручја претрпела велику материјалну штету и да има људских жртва.

Председник Србије Томислав Николић прикупио је 15.000 евра помоћи угроженом становништву из поплављених подручја у земљи и јутрос је из Београда кренуо конвој ка најугроженијим местима, пре свега ка Крупњу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Селаковић и Пак о догађајима у Крупњу

* Обавезна поља