seselj-mitrovicaКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српска радикална странка одржала је данас митинг у Косовској Митровици, на ком се како је и најављено, путем телефонске везе обратио лидер СРС Војислав Шешељ. Подсетимо, тзв. косовска полиција је од 8. априла подигла узбуну на северу покрајине како би спречила долазак Шешеља на скуп. Блокирани су били административни прелази а појачана контрола на свим путевима, у граду је било појачано присуство полиције а пре скупа надлетали су га хеликоптери.

Албанци су 9. априла ухапсили и Звонка Михајловић функционера СРС из Штрпца који је пуштен након испитивања, а тзв. косовска полиција све време је будно пратила кретање делегације СРС која је дан раније учествовала на скупу у Грачаници.

Шешељ је, обраћајући се окупљенима, рекао да су га напредњаци и Албанци здруженом

– Подударном акцијом напредњачког режима у Београду и албанског сепаратистичког и терористичког режима у Приштини спречен сам да данас дођем у Косовску Митровицу, на свету косово-метохијску земљу. Када сам се као победник из Хашког трибунала вратио у Београд издали су ми нову личну карту, али и донели решење да је не могу користити као путну исправу, да са њом дакле не могу путовати на српско Косово и Метохију, Републику Српску, Црну Гору и Македонију.  Након што сам и формално оверио своју победу одбили су такво решење, рекли су месец дана траје процедура, а ви сте видели како се успаничио албански сепаратистички и терористички режим у Приштини. Подигли су сву полицију на ноге, подигли су окупаторе и запосели и све неформалне административне прелазе. Међутим, СРС не могу спречити да помогне свом косовском-метохијском српском народу да опстане на светој косовској земљи – рекао је Шешељ.

srs-kmitrovica_pok_1204

Он је подсетио да је СРС једина странка која све време инсистира на резолуцији 1244.

– СРС се заклела да никада неће одустати од ослобађања Косова и Метохије. Ми смо били против прихватња Ахтисаријевог плана, једини ми! Ми смо се непрекидно, од кад су окупаторске трупе запоселе Косово и Метохију, захтевали да се примени потпуно резолуција 1244, међутим ни један режим од 5. октобра на овамо није се усудио да то званично и јавно захтева. Резолуција 1244. гарантује да се одмах након размештаја окупаторских трупа на Косово и Метохију врати до 1000 српских полицајаца и војника који би штитили граничне прелазе ка Албанији и Македонији, који би штитили култуне споменике и светиње и српска насеља. Написано је тамо да би учествовали и уклањању минских поља – подсетио је Шешељ и додао да ће Срби једног дана сазнати истину зашто „досманлијски режим није смео да то тражи“.

Он је рекао да су сви премијери од 5. октобра, Зоран Ђинђић, Војислав Коштуница, Зоран Живковић, а највише Борис Тадић, постепено издавали Косово и Метохију, али да је највећу издају починио Александар Вучић.

– Највећи корак у том правцу учинио је напредњачки режим са два сета бриселских споразума. Срби су остали без институција, без сваке формалне везе са мајком Србијом. Обмањивали су вас да ће заједница српских општина бити адекватна замена за оно што сте пре имали, а сада Албанци не дају и нико са запада их не тера да  то одлуче – рекао је Шешељ и додао да су Албанци и Запад понизили Вучића бриселским договором.

Шешељ је рекао да СРС никад не би прихватила Ахтисаријев план и да не би ни отпочели преговоре док се не испоштује резолуција 1244. Шешељ је рекао да пошто ЕУ и САД држе страну Американцима требало је тражити да се у преговоре укључи Русија.

Он је поновио да је против уласка у ЕУ и сарадње са НАТО-м.

– Ми желимо интеграцију са Русијом, у окриље мајке Русије, ми желимо војни савез са Русијом, ми желимо руске базе у Србије и системе С-500, и авио базе, и радарске системе и све што је потребно. Само тада Србија може бити равноправни преговарач.

На крају обраћања он је позвао Србе са Космета да буду сложни.

– СРС вас позива да увек будете чврсто међусобно солидарни, да будете јединствени, да опстанете на светој српској земљи, а ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да се Косово и Метохија врате што пре у матицу, у отаџбину Србију. Живела Велика Србија – рекао је лидер СРС.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ митровчанима – „Вучић вас jе издао“

* Обавезна поља