seselj-novi-sad-3631-vojislЛидер Српске радиклане странке Војислав Шешељ поново је вечерас у Новом Саду оптужио др Зорана Ђинђића, Томислава Николића, Александра Вучића, Ивицу Даћића за “злодела која су починили сопстевном народу”.

– Ђинђић је и деведесетих година, али и за време своје премијерске позиције био повезан са разним криминалцима. Годинама је сарађивао са сурчинским кланом, па су припадници овог криминалног клана били привилеговани за време његове владавине. Учествовао у разним кривичним делима и отмицама – казао је Шешељ и додао:

-Бог никоме не опрашта. На највећи српски национални празник на Видовдан изручио је Слободана Милошевића хашком казамату где су га убили- казао је Шешељ чикајући Демократску странку “ако сме да га оптужи и покуша да оповргне Ђинђићеве трагове”.

Шешељ је Ђинђића упоредио са Јосипом Брозом рекавши да између њих двојице нема никакве резлике, јер су и један и други своје политичке противнике слали у Хаг.

– Највећу издају Ђинђић је починио кад је ухапсио Слободана Милошевића и када га је на Видовдан испоручио Хагу, због тога га је стигла божија казна – рекао је Шешељ и додао да, иако се често није слагао са политиком Милошевића, мора признати да се Милошевић пред Хашким трибуналом показао као јунак.

Војислав Шешељ изјавио је вечерас да је СРС „кренула у акцију“ да изнуди расписивање ванредних избора на свим нивоима још у току ове године.

Шешељ је на скупу на новосадском Спенсу, а поводом промоције његових књига написаних током притвора у Хашком трибуналу, рекао да су излаз из актуелне кризе у Србији једино избори на републичком и на покрајинском нивоу.

„(Бојана) Пајтићева влада у Војводини није ни легална ни легитимна, није легална јер је промењен изборни систем и због тога се одмах морају расписати нови избори, а није легитимна зато што је ДС добила неупоредиво мање гласова на последњим изборима у односу на претходне, на основу којих је на власти у Војводини“, поручио је лидер радикала.

Он је казао да су у “новије време гори издајници од досманлија су Томислав Николић, Александрар Вучић и Ивица Дачић”.

– Николић се кити купљеном дипломом а не зна ни који је факултет завршио. Док се хвали да је испите полагао за време пауза у Европском парламенту где је био посланик, наводно телефонски. Ништа мањи издајник и злотвор од њега није Александар Вучић. Он по налогу својих послодаваца са запада након што је са Дачићем предао Космет сада пљачка пензионере и глоби српску сиротињу – рекао је Шешељ на представљању својих књишких дела у новосадском Спенсу.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ у новосадском СПЕНС-у

* Обавезна поља