zandarmerije-i-albanaca-foto-milen-dordevic-1373291982-336579КУРШУМЛИЈА – Јутрос је дошло до пуцњаве на прелазу Мердаре, на северу Косова, када је пуцано на припаднике Жандармерије, сазнаје Блиц.

Хитац је дошао са косовске стране.

Један припадник Жандармерије је погођен у главу.

Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је за агенцију Бета да је жандарм С.С.(30) рањен јутрос око три сата, а око седам је донет у болницу.

„Он има устрелну рану главе. Одмах је обављена реанимација, а потом је у веома тешком стању хеликоптером превезен у Београд“, казала је Марија Деспотовић.

Жандарм је стигао полицијским хеликоптером на Војно-медицинску академију у Београду, где је све спремно да му се укаже хитна медцинска помоћ, речено је Тањугу у овој установи.

„Прве процене његовог здравственог стања моћи ћемо да дамо тек након детаљног прегледа“, рекли су у служби за информисање ВМА-а.

Овај жандар је рањен у реону Куршумлије, где је полиција јуче пронашла шумокрадице са Космета, јавила је раније РТС.

Нови инцидент догодио се јутрос када су непознати нападачи, препоставља се да је реч о крадљивцима шуме са Косова, отворили ватру на припадника Жандармерије и ранили га.

У размени ватре с полицијом јуче је рањен један шумокрадица код Куршумлије.

Рањени жандарм преминуо на ВМА

Припадник Жандармерије Стева Синђелић преминуо је јутрос на ВМА након што је хицем погођен у главу током окршаја у близини прелаза Мердаре, јавља РТС.

МУП је саопштио да је на жандармерију рано јутрос пуцало више особа албанске националности у селу Орловац, а једна је убијена у размени ватре.

Верује се да су у питању шумокрадице које су се вратиле на место где је и синоћ било размене ватре, приликом које је рањен један Албанац у ногу.

Жандарми, међу којима је био и Синђелић обезбеђивали су место увиђаја, а непознате особе су на њих отвориле ватру.

Припадник Жандармерије Стева Синђелић пребачен је полицијским хеликоптером на ВМА у Београду, али лекари нису успели да му спасу живот.

Нови инцидент на подручју Куршумлије догодио се за мање од 24 сата. Јуче је приликом обиласка терена патрола полиције из Куршумлије затекла већи број особа албанске националности које су секле шуму у реону села Орловац.

Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је претходно за агенцију Бета да је жандарм С. С. (30) рањен јутрос око три сата, а око седам је донет у болницу.

„Он има устрелну рану главе. Одмах је обављена реанимација, а потом је у веома тешком стању хеликоптером превезен у Београд“, рекла је јтурос је Марија Деспотовић.

Подсетимо, такође у региону Куршумлије, полиција је јуче поподне пронашла шумокрадице са Космета.Група житеља КиМ албанске националности ухваћена је у близини Куршумлије у крађи шуме, а у размени ватре с полицијом рањен је један од шумокрадица.

МУП је синоћ саопштио да је у размени ватре полиције и већег броја особа албанске националности које су затечене да секу шуму у реону села Орловац у општини Куршумлија повредјен један Албанац.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио оружани напад на полицајце, као и уништавање имовине Републике Србије, наведено је у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Шиптари убили припадника жандармерије

* Обавезна поља