simic 1БЕОГРАД – Директор Пореске управе Иван Симич поднео је оставку на то место, саопштило је данас Министарство финансија. Њему је данас, заједно са министром Сашом Радуловићем, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) доделила признање Реформатор године за 2013.

То је договорено после “дуготрајне и детаљне анализе пословања Пореске управе и разговора министра финансија Лазара Крстића са Симичем”, навело је министарство.

Министарство финансија саопштиће до уторка, 31. децембра, предлог за именовање на дужност новог в.д. директора Пореске управе.

Министарство финансија захвално је Симичу на свим напорима које је као директор уложио у унапређење рада Пореске управе, истиче се у саопштењу и додаје да ће Пореска управа наставити рад на модернизацији рада те институције и интензивирати напоре на унапређењу примарних функција контроле и наплате пореза. Симич је на челу Пореске управе био од 1. фебруара ове године.

Од 2006. до 2008. године био је директор Пореске управе Словеније. У августу 2012. године постављен је за саветника министра финансија и привреде Србије Млађана Динкића, задужен за реформу пореског система.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Симич ипак поднео оставку

* Обавезна поља