sednica-skupstine KiMНа данашњој седници Привремене скупштине АП Косово и Метохија акламацијом уз овације донета је одлука да се укида префикс привремена!

Од данас вољом посланика пун назив је Скупштина Аутономне покрајине Косово и Метохија!

Извештај о раду Привремене скупштине АП Косово и Метохија поднео је председник Славко Стевановић.

Из обимног и прецизног извештаја је јасно да су догађаји потврдили да су упозорења САП КиМ била заснована на реалној процени стања на терену. Нема сумње да је борба САП КиМ за целовитост СРБИЈЕ оправдана!  Српском народу нема опстанка без целовите српске државе! Нема опстанка српске државе без Косова и Метпхије!

Коста Гаљак: Клупко издаје се одмотава

Потпредседник САП КиМ Коста Гаљак се скупу обратио надахнутим речима. Јасно је да се, како је истакао, клупко издаје одмотава те да ће се до краја одмотати у јуну на шиптарским изборима.

Данас је свима јасно да је победа на страни часног и правдољубивог народа КиМ.

Оливер Ивановић је пристао на спровођење задатка уједињења Северне и Јужне Митровице. Неће успети у овој намери јер нећемо дозволити да Северну Митровицу стави под власт нарко-терориста Јужне Митровице.

Борисав Пелевић: Скупштина КиМ да формира органе власти, полицију и војску

Народни посланик РС Борисав Пелевић се такође обратио скупу. Предложио је да Скупштина АП КиМ изабере владу, секретаријате и формира органе власти, а пре свега полицију и војску.

Борисав Пелевић је истакао да ће се први одазвати позиву за формирање војске те да има довољно Срба који ће се одазвати да бране уставни поредак Србије!

Борисав Пелевић је обавестио скуп да су Марко Јакшић и он поднели тужбу против велеиздајника Ивице Дачића и Небојше Стефановића.

На позив представника САП КиМ да се присутнима да правно тумачење изречених конкретних предлога, скупу се обратила Славка Којић, члан Правно-политичког савета.

Славка Којић је истакла да сувереност припада грађанима! Право је и обавеза слободних грађана да поврате суверенитет своје државе на територији или делу територије на којем је укинут – разјаснила је Славка Којић.

Славиша Рстић: Крстимир Пантић да каже пуну истину о издаји у којој је и сам учествовао

Славиша Ристић је поноћну скупштину (између суботе и недеље) прогласио вампирском на којој су тзв. одборници као волови под гуњем преведени на шиптарску страну!

Позвао је Крстимира Пантића да се усправи на ноге (ако није во) и каже пуну истину о издаји у којој је и сам учествовао!

Александар Павић, председник иницијативе Никад граница и члан Правно-политичког савета позвао је све партије, покрете, групе и појединце да се окупе око Скупштине АП Косова и Метохије, ако су искрени борци за националне интересе, очување Србије и достојанство народа.

Предложене тачке дневног реда данашње скупштине биле су:

1. Извештај о раду Привремене скупштине АП Косово и Метохија (Извештај подноси Председник)

2. Уручивање свечаних Божићних Повеља

3. Разно

У раду скупштине позвани су сви посланици, сви чланови Правног савета и сви грађани који желе да узму учешће за добробит Србског народа на Косову и Метохији и изнесу конкретне предлоге за рад Скупштине у наредној години.


Извор: НСПМ, Никад Граница

Оставите коментар

Оставите коментар на Скупштина Космета укинула префикс „Привремена“

* Обавезна поља